Tutsaklar tecride karşı 9 gündür açlık grevinde

Tutsakların tecride karşı başlattığı açlık grevi 9'uncu gününde.

PKK'li ve PAJK'lı tutsakların, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı başlattığı 10 günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemleri 9'uncu gününde. 

Ege Bölgesi'nde 8 kentte bulunan onlarca cezaevinde açlık grevi sürüyor.

'ADIM ATILMAZSA...'

Ailelerin aktarımına göre, grevin sürdüğü bazı cezaevlerine ilişkin bilgiler şöyle:

* Kırıklar 1 ve 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde, siyasi tutsaklar 3'er kişilik 10 günlük dönüşümlü süresiz açlık grevini sürdürüyor. İlk grup olarak Kırıklar 1 Nolu Cezaevinde Savaş Özer, Mashar Güler ve Fettulah Demirtaş grevlerini sürdürüyor. 

* Şakran 3 Nolu T Tipi Cezaevi'nde bulunan 18 siyasi tutsaktan 6’sı açlık grevini sürdürüyor. Burada bulunan tutsaklar, aileleri aracığıyla gönderdikleri mesajda, 3'üncü grubun sonunda devlet tarafından herhangi bir adım atılmadığı takdirde açlık grevlerini süresiz dönüşümsüz olarak sürdüreceklerini açıkladı.

* Şakran 4 Nolu T Tipi Cezaevi'nde bulunan siyasi tutsaklardan 5'er kişilik gruplar halinde açlık grevi eylemi başlatıldı. 

* İzmir Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde 4 koğuşta yer alan siyasi tutsaklardan her koğuştan bir kadın greve başladı. 

*  Menemen T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan ve 5 Ekim tarihinde polis tarafından İzmir'in Torbalı ilçesinde alınıp boş arazide 6 saat boyunca işkenceye maruz kalan ve ajanlık dayatılan Yiğit Üste’nin de aralarında bulunduğu onlarca siyasi tutsak açlık grevini sürdürüyor. 

* Balıkesir'de bulunan Kepsut Kapalı Cezaevi'nde İbrahim ve Kamuran Poyraz kardeşler 9 gündür açlık grevinde.

* Balıkesir Burhaniye T Tipi Cezaevi'nde bulunan kadın tutsaklar, açlık grevlerini 10 günde bir dönüşümlü 1’er kişi olarak grevlerini sürdürecekler. 

* Muğla E ve M Tipi Kapalı cezaevlerinde açlık grevi gruplar halinde devam ediyor. Muğla'da polis tarafından yere yatırılarak çıplak  görüntüleri servis edilen kişiler arasında bulunan tutsak Ekrem Altay'ın da Muğla M Tipi Cezaevi'nde açlık grevinde olduğu belirtildi. 

* Manisa T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan tutsaklardan 4 kişi açlık grevinde.