Uçak kazasında 1 ölü, 157 yaralı

İzmir İstanbul seferi yapan Boeing 737 uçağının Sabiha Gökçen Havalimanı’nda iniş yaparken üçe bölünmesi ile meydana gelen kazada 1 kişinin öldüğü 157 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Boeing 737 uçağını İstanbul’daki Sabiha Gökçe Havalimanı’na iniş yaparken, meydana gelen kazada 1 kişi ölürken, 157 kişi de yaralandı.

Mürettebat ile 177 kişi taşıyan uçak İzmir’den İstanbul’a geliyordu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kötü hava koşullarından kaynaklı olarak uçağın pistten çıktığını öne sürerken, şimdiye kadar 157 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor.

Bazı yolcuların hala kaza yapmış uçakta mahsur kaldığı bilgisi de Türk medyası tarafından paylaşılıyor. AFP muhabiri ise uçağın pistten çıktıktan sonra 2 yerden yarıldığını aktardı.

İlk yarığın pilotaj kabini ile ilk oturakların olduğu bölümde yaşandığı, bu bölümün uçaktan ayrıldıktan sonra ters döndüğü de öğrenildi. İkinci yarık ise uçağın arka bölümünde meydana geldi.

Uçağın, pistte kaydıktan sonra 30-40 metrelik bir yükseklikten düştüğü de belirtiliyor.

Türk medyası uçakta çok sayıda yabancının bulunduğu bilgisini de paylaştı. Ancak söz konusu yabancıların hangi ülkeden olduğuna dair herhangi bir bilgi ise verilmedi.

 

 

 

YARALILAR OTOBÜSLERLE HASTANELERE TAŞINDI

Öte yandan kazadan sonra sosyal medyada paylaşım yapan kazazedeler, otobüslerle hastanelere götürüldüklerini ve bir saatten daha fazla bir zaman bekledikleri yönünde bilgileri de paylaştı.