Van’da açlık grevi: Bu daha başlangıç!

Rehin tutulan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in Öcalan’a tecridi protesto etmek için başlattığı açlık grevi bir çok kentte yayıldı. Van’da açlık grevi başlatanlar, Güven’in taleplerini sahiplendi. Bir eylemci “bu daha başlangıç” dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in rehin tutulduğu Amed Cezaevi’nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit politikasını protesto etmek amacıyla başlattığı açlık grevine destek olmak amacıyla Van’da da açlık grevi başlatıldı. Vanlı eylemciler, Güven’in yalnız olmadığını ve verdiği mesaja sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

TARHAN: GÜÇLÜ BİR DİRENİŞ ORTAYA KONULDU

Grevcilerden DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, “Leyla Güven arkadaşımızın başlattığı açlık grevine destek amacıyla Van halkı olarak kendisini ve duruşunu selamlıyoruz” dedi.

Tarhan, “Bu anlamda tüm Van halkı adına sonuna kadar taleplerinin bizim taleplerimiz olduğunu belirtmek isteriz” diye ekledi.

Açlık grevinin Öcalan ve Kürt halkına yönelik tecrit ve savaş politikalarına karşı bir eylem olduğunu ifade eden Tarhan, Cumartesi günü itibariyle Amed, Urfa, Adana ve Hakkari’de omuz omuza birlikte güçlü bir direniş ortaya koyduklarını belirtti.

Tarhan, “Sayın Öcalan bir şahıs değil, bir halktır ve ona uygulanan tecritte tüm Ortadoğu halklarına tecrittir. Bu anlamda Leyla Güven’in taleplerine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SARISAÇ: TECRİT BİR DEVLET POLİTİKASIDIR

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Öcalan’a 20 yıldır mutlak tecrit uygulandığını hatırlatarak, “Bu tecrit 40-45 milyon Kürt nüfusuna uygulanmaktadır” dedi.

“Soykırımın başka bir izdüşümüdür” diyen Sarısaç, şunları ekledi: “Sayın Leyla Güven’de bu tecridi protesto etmek için yaklaşık 10 gün önce süresiz-dönüşümsüz açlık grevi başlattı. Bu onurla bir davranış ve bizde onurlu davranışı sahipleniyoruz. Sayın Öcalan’a yönelik tecrit siyasal ve toplumsal tecrittir. Sayın Öcalan’a tecrit barışa ve demokrasiye tecrittir. Özgürlük, güvenlik ve sağlık koşullarının sağlanması için sadece Kürtler değil, barışa, demokrasiye, insan haklarına inanan herkesin vicdani görevidir. Bizde bu tecridin kaldırılması için üzerimize düşen tüm sorumluluklarımızı yerine getireceğiz.”

KARABULAK: BU HENÜZ BİR BAŞLANGIÇ

HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, tecridin bir insanlık suçu olduğunun altını çizerek, Güven’in açlık grevini demokratik bir eylemle sahiplendiklerini vurguladı.

Karabulak, “Sayın Öcalan’a yönelik tecrit tüm insanlığa uygulanmaktadır. Bizlerde buna karşı mücadelemizi her platformda başlatacağız ve bu daha bir başlangıç” vurgusunda bulundu.

“GÜVEN’İN TALEPLERİ BİZİM TALEPLERİMİZDİR”

Açlık grevi eylemcilerinden Seyfettin Bozkurt, “DTK Eş Başkanımız ve Milletvekilimiz Leyla Güven’in başlattığı açlık grevini destekliyoruz” diyerek şöyle noktaladı: “CHP Milletvekillerine yönelik geçmişte uygulanan tutumun Sayın Leyla Güven’e de uygulanmasını talep ediyoruz. Sayın Güven’in talepleri bizimde taleplerimizdir ve sonuna kadar sahip çıkacağımızı belirtmek isterim.”