Van’da açlık grevi: Tecrit kırılana kadar sürecek!

Tutuklu HDP’li vekil Leyla Güven’in Öcalan üzerindeki tecride karşı yaklaşık bir aydır yürüttüğü açlık grevine destek amacıyla Van’da başlatılan açlık grevi de ikinci gününe girdi.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi 27’inci gününde devam ederken, Van’da HDP’li vekillerin öncülüğünde dayanışma amacıyla grev başlatıldı.

HDP Milletvekilleri Sait Dede, Muazzez Orhan ve Murat Sarısaç’ın başlattığı üç günlük açlık grevi ikinci gününe girdi. Grev Saray, Başkale ve Gevaş ilçesinden gelen halkın ziyaretleriyle sürüyor.

Açlık grevine ilişkin ANF’ye konuşan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, “Leyla Güven haklıdır. Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin kaldırılması barışı için elzemdir. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit aynı zamanda tüm halklara yönelik bir tecrittir. Sayın Güven’e destek vermek amacıyla başlattığımız eylemsellikler tecrit kırılana kadar sürecektir” dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ise şu ifadeleri kullandı : “Leyla Güven dört duvar arasında olmasına rağmen halkımızın sesi olmuştur. Sayın Güven, Sayın Öcalan’ın üzerinde ki tecridin kaldırılması için bizlere öncü olmuştur. Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için eylemlerimiz sürecektir. Türkiye’de en küçük sese tahammül edilememektedir. Buda şunu gösteriyor; tecrit kırılmadığı sürece faşizm devam edecektir.”