Van’da HDP’liler aralıksız sürdürüyor

Van'da seçim çalışmaları aralıksız sürüyor. HDP DBP İl Eş Başkanları ile milletvekili adayları Van merkez ve ilçelerde ziyaretler gerçekleştirerek halkla bir araya geldi.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde milletvekili adayı Asuman Yelmazer ile eski milletvekili Nazmi Gür seçim çalışması yürüttü. Yerine kayyum atanan Belediye Başkanı Mehmet Garip Aykut da partililere katılarak mahallelilere 24 Haziran'da yapılacak seçimin önemini anlattı. Partililer, öncelikle İlçe merkezinde bazı aileleri ziyaret ederek çalışmalarına başladı.

Daha sonra milletvekili adayı ve beraberindekiler Çatbayır (Arincik) mahallesini ve ona bağlı Meşe mezrasında evleri ziyaret etti. 100 haneli köyde, tek tek kapı çalan partililer seçim broşürü ve Selahattin Demirtaş'ın fotoğraflarını dağıttı. Köy meydanında konuşan Mehmet Garip Aykut, "Bizim dönemimizde bir şikayetiniz size tek bir haksızlığımız olduysa bizi bir daha bu köye almayın. Bu yollardan at geçmiyordu ama biz kısıtlı imkanlarla bu halka hizmet etmeye çalıştık. Şimdi kayyum gelmiş bizim projeleri kendi yapmış gibi gösteriyor, sizden istediğimiz bu haksızlığa son verin" dedi.

BAŞKALE

HDP Van Milletvekili adayı Murat Sarısaç ve beraberindekiler Başkale ilçe esnafını ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Halkla görüş alışverişinde bulunan ve 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çeken partililerin esnaf ziyaretleri HDP’nin her seçimde Türkiye rekoru kırdığı ilçede sürüyor. Yine HDP Başkale İlçe Örgütü ise seçim çalışmaları kapsamında mahallelerdeki çalışmalarını bugün, Ilıcak (Hozi), Çaldıran (Çadıxan) mahallelerinde sürdürdü. Seçim minibüsünün girdiği köylerde halkın coşkusu dikkat çekerken, kitle; "oy istemek için değil halay çekmek için bizim köylere gelin" dedi. Bunun üzerine partililer tarafından açılan müziklerle mahalleliler ve partililer halaya durdu.

GEVAŞ’

Van'ın Gevaş ilçesinde HDP milletvekili adayı Muazzez Orhan'ın katılımıyla esnaf ile ilçede bulunan dernek, kooperatif ve Muhtarlar Derneği ziyaret edildi. Orhan, AKP iktidarının son demlerini yaşadığına dikkat çekerek, "Sandıklara gidilirken Taybet Ana'yı, Remziye Bor'u, Ekin Wan'ı unutmayın. Çocuk istismarlarını, kadına yönelik inkarcı politikalarını unutmayın. Her oyunuz kadına yönelik şiddet politikalarının en büyük önlemidir. Başka bir ülke yok. Bir tek oyla değiştirebiliriz. Yeter ki kendimize inanalım partimize inanalım" dedi. Orhan'ın ilçede gece saatlerinde de seçim çalışmaları devam edecek.

EDREMİT

AKP tarafından işgal edilen Edremit Belediye Eş Başkanı Rojbin Sevil Çetin ve TJA aktivistleri, Edremit ve mahallelerinde halkla buluşarak seçimlerin önemine vurgu yaptı.

ERCİŞ

HDP Erciş örgütü seçim çalışmalarına bugün de esnaf ziyaretleriyle devam etti. Esnaf ziyaretlerine HDP Van Milletvekili adayı Mukaddes Karakoç, HDP, DBP ilçe eş başkanları ve kayyım atanan Erciş belediye meclis üyeleri katıldı. Erciş ilçesinin en işlek Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan esnafların ziyaret eden HDP’liler, hem bayramlarını kutladı hem de 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde destek istedi. Karakoç, özellikle gençlerin işsizlikten dolayı ülkenin batı illerine giderek inşaatlarda yaşamlarını yitirdiğine dikkat çekerek hem gençler için iş imkanı hem de işçi cinayetlerin önüne geçmek için mücadele edeceklerinin sözünü verdi. Emrah ile Selvi çay bahçesinde KYK ile işinden ihraç edilen Konyalı bir öğretmen kendisinin Türk olduğunu ve yaşanan adaletsizliği son bulması için HDP'ye oy vereceğini belirti. Öte yandan yıllardır AKP'ye o vermiş bir anneden din istismarına son verilmesi için oyunu HDP'ye vereceğini kaydetti. Karakoç, izlenimlerine göre bu seçimde Erciş'in en az yüzde 75'nin desteğini alacaklarını açıkladı.