Van’da hukuksuzca trafik cezaları kesiliyor

Türkiye’yi ekonomik iflasın eşiğine sokan AKP, bunun faturasını halka ödetmeye devam ediyor. Van’da trafik polisleri, trafikte bulunan tüm araçlara hukuksuz şekilde cezalar kesiyor.

AKP hükümetinin 16 yıllık iktidarı ile birlikte Türkiye ekonomisi iflas etmiş durumda. Türkiye kentlerinde her 3 kişiden biri işsiz iken, bu oran bölge illerinde daha yüksek. Van’da nüfusun yüzde 50’inde fazlası işsiz durumda. AKP ile birlikte tarım ve hayvancılık bitme noktasına geldiği için bu ürünleri ithal etmek zorunda kalıyor. Benzin fiyatı 7 lira olurken, gıda ve diğer ürünleri vatandaş alamaz duruma geldi. AKP, ekonomik krizi çare bulmak için hukuksuz yollara başvuruyor. Bu hukuksuz yollardan biri de, araçlardan kesilen trafik cezaları.

VATANDAŞ, ELLERİNDEKİ TÜM BİRİKİMLERİNİ TRAFİK CEZALARI ÖDEMEK İÇİN KULLANIYOR

Van’da hemen hemen tüm kritik trafik noktalarına trafik polisi konuldu. Özellikle kentin en işlek cadde ve sokaklarında trafik polisleri bulunuyor. Trafik polislerinin hukuksuz kestikleri cezalar nedeniyle vatandaşlar mağdur oluyor. Vatandaş, ellerindeki tüm birikimlerini ve paralarını trafik cezaları ödemek için kullanıyor. Bir günde bir araca birkaç trafik cezası bile kesiliyor. Bundan dolayı, vatandaş ellerinde trafik cezalarıyla dolaşır oldu. Trafik cezaları 500 lira ile 6 bin liraya kadar çıkıyor. Van İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Müdürlüğü Denetleme Şube Müdürlüğü sadece 2017 yılında 21 bin 964 sürücüye 22 milyon 232 bin 947 TL trafik cezası kesildi. Bu cezalar 2018 yılında gelen zamlarla birlikte iki katına çıktı. Bazı vatandaşlar kesilen trafik cezaları nedeniyle icralık duruma düşerken, bazılarına ise haciz gelmeye başladı.

AKP, EKONOMİK KRİZİN TÜM FATURASINI HALKA ÖDETİYOR

24 Haziran seçimlerinden sonra AKP, ekonomik krizin tüm faturasını halka ödetiyor. Van’ın en işlek caddeleri olan ve şehirler arası yollarda trafik denetimi adı altında hukuksuzca trafik cezaları kesiyor. Özellikle Van-Erciş, Van-Bitlis, Van-Hakkari karayollarında bu hukuksuzluğu artırdı. Van-Bitlis ve Van-Erciş karayolunda bulunan kavşaklarda bekleyen trafik polisleri, trafik kurallarına uyan tüm araçlara kesiyor. Trafik polisleri ellerindeki kamera, fotoğraf makinesi ve telefonlarla trafik ışıklarında durun hemen tüm araçlara kesiyor. Trafik polisleri, kimsenin görmeyeceği bir noktada, gizlice çekim yapıyor. Çekimleri gizli yapılan ve plakaları alınan araçların hemen cezası kesiliyor. Özellikle Van, Hakkari, Bitlis, Ağrı gibi bölge illerine ait araçlara cezalarda büyük artık yaşanıyor.

‘HUKUKSUZCA TRAFİK CEZALARI KESİYORLAR’

ANF'ye konuşan ve güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemeyen bir araç sahibi, trafik kurallarına uymasına rağmen, trafik polislerinin bilinçli şekilde ceza kestiklerini belirterek şunları dile getirdi: “OHAL ve sonrasında Van’da hukuk ve kanun diye bir şey kalmadı. Yakıt fiyatı zaten çok yüksek. Bir de bu hukuksuzca kesilen trafik cezalarını ödemek zorunda kalıyoruz. Ben bugüne kadar kural ihlali yapmadığım halde, hafta bir kere mutlaka trafik ihlali cezası ödemek zorunda kalıyorum. Hakkımızı arayacak bir mercide yok. Bunlar tüm kanunları kendileri için kullanıyorlar. Özellikle aracım Hakkari plakalı. Hakkari plakası olduğu için bu kadar ceza kestiklerine inanıyorum. Bunların bu hukuksuzlukları, seçimlerden sonra artmaya başladı.”