Vedat Aydın mezarı başında anıldı

Katledilen HEP Amed İl Başkanı Vedat Aydın, Kurban Bayramı dolayısıyla mezarı başında anıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), Kurban Bayramı dolayısıyla Vedat Aydın’ın mezarını ziyaret etti.

HEP Amed İl Başkanı Vedat Aydın, 5 Temmuz 1991’de evinden alındıktan sonra katledilmişti.

Aydın’ın Amed’in Yenişehir ilçesinde bulunan Mardinkapı Mezarlığı’ndaki kabrine yapılan ziyarete, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Hişyar Özsoy ve Nusrettin Maçin, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık, Vedat Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın’ın yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, her bayram olduğu gibi bu bayram da Vedat Aydın ve arkadaşlarının mirasını sahiplenmek için ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ceylan, Türk devletinin Kürt halkına yönelik baskılarla sonuç alamadığını belirtirken, “Bir kez daha söylüyoruz; yine sonuç alamayacaksınız. Kürt halkına dönük bu vicdansız ve hukuksuz saldırılar, sonuçsuz kalmaya devam edecek. Barışa ve özgürlüğe olan umudumuzu kaybetmedik. Halkın bu umutları gün geçtikçe büyümeye davam ediyor” dedi.

Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın, “Bizler artık bu bayramın, kanın durmasına vesile olmasını istiyoruz. İnsani talebimiz olan barışı istiyor, savaş ve katliamların sone ermesi gerektiğini ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Aydın’ın mezarı başında bir konuşma yapan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “İktidar ne kadar saldırırsa saldırsın, bu faşist saldırılara karşı bizler asla boyun eğmeyeceğiz. Çünkü bizler büyük mücadelenin mirasını almış bir halkız. Sonuna kadar halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye belirtti.

HDP Urfa Milletvekili Nusrettin Maçin ise Aydın cinayetinin “faili meçhul” olmadığını, faillerin bilindiğini kaydetti. Maçin, "Vedat Aydın Kürdistan devrimcisiydi. Onun mücadelesini yarım bırakmayacağız" diye belirtti.

Konuşmaların ardından Aydın’ın mezarına karanfiller bırakıldı.