Wan’da gözaltına alınan gazetecilerin dosyalarına kısıtlılık kararı

Wan’da sabah saatlerinde gözaltına alınan Arif Aslan, Oktay Candemir ve Lokman Gezgin’in dosyalarına kısıtlılık kararı gerildi.

Türk polisi sabah saatlerinde Wan’da düzenlediği ev baskınlarında gazeteci Arif Aslan, Oktay Candemir ve Lokman Gezgin’i gözaltına aldı.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınan gazeteciler İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulurken, dosyaları hakkında avukatlarına bilgi verilmedi.

Gazetecilerle görüşen avukatları gözaltı gerekçesi hakkında da bilgi verilmediğini belirtirken, soruşturma ile ilgili Çarşamba ya da Perşembe günü ancak net bir bilgiye ulaşma imkanlarının olduğunu söyledi.

Wan’da çok sayıda kişinin daha aynı dosya kapsamında gözaltına alındığı bildiriliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Mali suçlar” iddiasıyla 56 ilde 147 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

DFG Wan Bölge Temsilciliği, sabah saatlerinde gözaltına alınan gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını isteyerek, gazetecilerin bu tarz yöntemlerle susturulamayacağını ifade etti.