Wan’da halk Newroz’a akıyor

Wan'da Newroz kutlamalarının yapılacağı alana doğru binlerce kişi kentin farklı noktalarından harekete geçti. Kent genelini Newroz coşkusu sardı.

NEWROZ

Newroz kutlaması “Rabe dema azadî û sekeftinê ye” şiarıyla gerçekleştiriliyor. 

Wan Kalesi ve Wan Gölü’nün buluştuğu Newroz Parkı’nda yapılacak kutlama için sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce kişi harekete geçti. 

İlçelerden ve mahallelerden kent merkezine gelenler de kale eteklerine doğru yola çıktı. 

Dört ayrı noktada alana girişler başlarken, Newroz alanında halaya duran halkın coşkusu yükseldi. 

Kadınlar kiras-fîstan, erkekler ise şal-şepik gibi geleneksel Kürt kıyafetleri ile dikkat çekerken, alanda Kürt ulusal renkleri olan sarı, kırmızı ve yeşil renkli flamalar dalgalandı.

Sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana zinandanan” sloganı yükseldiği Newroz kutlamasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebi güçlü bir şekilde ifade edilecek. 

Kutlamalarda Newroz Tertip Komisyonu adına Ebru Demirtepe, BDP Wan İl Eşbaşkanı Harun Okay, Wan Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Adalet Nöbeti’ndeki annelerden Aslıhan Timur, TJA'dan Berivan Bahçeci, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları birer konuşma yapacak. 

Sanatçılar Faraz Sine, Suavi, Koma Aryen ve Helîmê Omerî de Newroz'da sahne alacak.