Wuppertal’da kardeş aile kampanyası için halk toplantısı
Almanya’nın Wuppertal kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından düzenlenen halk toplantısına HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve çok sayıda kişi katıldı.
Almanya’nın Wuppertal kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından düzenlenen halk toplantısına HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve çok sayıda kişi katıldı.
Almanya’nın Wuppertal kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından düzenlenen halk toplantısına HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve çok sayıda kişi katıldı.
Saat 18.30’da DKTM Wuppertal’da gerçekleşen toplantı, hafta içi olmasına rağmen salon hınca-hınç doldu ve çok sayıda kişi toplantıyı ayakta izlemek zorunda kaldı. Toplantıya, AGİF, ATİF ve BİR-KAR temsilcileri de katıldı.
Saygı duruşu ile başlayan halk toplantısının açılış konuşmasını yapan DKTM Wuppertal Eşbaşkanı Savcı Azar, katılımcıları selamladıktan sonra toplantı, Faysal Sarıyıldız’ın yanında getirdiği on iki dakikalık sinevizyon gösterisi katılımcılara izletildi.
Sinevizyon gösteriminin ardından konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Türkiye ve Kürdistan’da, egemenlikçi sistem tarafından Kürt halkına karşı çok ciddi saldırılar ve katliamlar yapıldığına dikkat çekti.
‘KAHRAMANLIĞIN TARİHİ YENİDEN YAZILDI’
İnsanlık tarihinin hem kötülükler adına hem de iyilikler adına yeniden yazıldığını belirten Sarıyıldız, "Vahşet adına, katliamlar adına tarih yeniden yazıldı, aynı zamanda zaferinde, direnişinde, soylu bir ruhun ve kahramanlığında tarihi yeniden yazıldı. Biz bunları iç içe yaşadık. Türkiye ve Kürdistan’da halkımıza karşı egemenlikçi sistem tarafından çok ciddi saldırılar ve katliamlar uygulanıyor. Büyük insanlık suçları işleniyor. Şehir merkezleri tanklarla, toplarla vuruluyor, yerle bir edilmeye çalışılıyor, insanlar evlerinde toplu halde yakılıyor. Kürdistan tarihi aynı zamanda katliamlar tarihidir. Kürtler ne zaman başkaldırdıysa, ne zaman zulme karşı direndiyse büyük katliamlarla karşı karşıya kaldı. Bu süreç 1920’lerden alınıp günümüze kadar getirilebilir. Tüm isyanlar aynı zamanda büyük direnişlerin yanı sıra büyük katliamlarında ismidir” dedi.
‘BİZİM DİRENİŞİMİZ VE DURUŞUMUZ ONLARI YARGILATACAK’
Türk devletinin Kürdistan’da işlediği katliamlar sırasında bu hükümetin başında Davutoğlu’nun olduğunu ifade eden Sarıyıldız şöyle konuştu: "Şu an bir birlerine girmiş durumdalar, bunların korkusu var, yarın öbür gün yargılanacaklar. Biz onları teşhir ettiğimiz için şuan durmadan bize yöneliyorlar, AKP’ye karşı direnen tek siyasal hareket olduğumuz için bu kadar pervasızca bize yöneliyorlar, bizim dokunulmazlıklarımızı gündemlerine almışlar, siyasal hareketimizi zayıf düşürmek istiyorlar ki bu suçtan sıyrılsınlar, Bizim sunduğumuz somut belgeleri boşa çıkartmak istiyorlar. Tüm bunlara rağmen, onlar sonlarını değiştiremeyecekler. Yargılanacaklar ama kendiliğinden yargılanmayacaklar şüphesiz, bizim direnişimiz ve duruşumuz onları yargılatacak. Bu hepimizin yerine getirmesi gereken siyasi sorumluluğumuzdur.”
KARDEŞ AİLE KAMPANYASI
Kardeş Aile Kampanyası’na katılmanın, çatışmalarda yetim kalan çocuklara, saldırılar sırasında yıkımdan zarar görmüş ailelerin yarasına merhem olmak anlamına geldiğini belirten Sarıyıldız, “Cizre’de yüzlerce yetim var. Son saldırılarda yaşamını yitiren onlarca insan evliydi. Eşleri, çocukları, yakınları şu an ortada kalmış durumda. Çok sayıda ev yıkılmış durumda. Halen yüzlerce çocuk yalın ayak sokakta kalıyor. Bu sebeple Kardeş Aile Kampanyası çerçevesinde bizler aracı oluyoruz sizleri ailelerle görüştürüp biz aradan çekiliyoruz. Onlar kendileri dayanışmalarını, yardımlaşmalarını sürdürüyorlar. Biz sadece aracı oluyoruz” şeklinde konuştu.
Halkın büyük ilgi gösterdiği toplantı Sarıyıldız’ın konuşmasının ardından soru ve cevap kısmı ile sona erdi.