Yargıtay, Bekir Kaya’ya verilen 8 yıl 3 ay hapsi onadı

AKP iktidarının yargı organlarından biri olan Yargıtay, görevi gasp edilerek hapse atılan Van Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Bekir Kaya'ya verilen 8 yıl 3 ay hapis cezasını onayladı.

Bekir Kaya, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı olduğu dönemde görevi gasp edilerek tutuklandı. Beş yılı aşkın bir süredir cezaevinde tutuluyor.

"Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama", "Örgüt üyesi olmak", "Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunma" ve "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" gibi bir dizi keyfi suçlama ile 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu kararını onaylayan Yargıtay, “kanuna uygun” olduğunu savundu.

Kaya'nın yargılandığı dosyada, Çatak'ta belediyenin yaptığı köprünün örgüt üyeleri için yapıldığı iddia ediliyor. Aynı dosyada, bir tanığın "Kandil'e çuval çuval para götürüyor" iddiası esas alınıyor. Dava boyunca Kaya hakkında ortaya atılan iddialar daha sonra tek tek çürütülmüştü. Buna rağmen Kaya’ya verilen ceza önce Erzurum Bölge Mahkemesi tarafından onaylanmış ve ardından Yargıtay’a gönderilmişti.