YPG'den Efrin'e yönelik saldırılara ilişkin açıklama

YPG, işgalci Türk ordusunun Efrin’e yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını açıkladı.

YPG Basın Merkezi, işgalci TC ordusu ve çete gruplarının Rojava’ya yönelik saldırılarının son 5 günlük bilançosunu açıkladı.

YPG Basın Merkezi’nin yayımladığı bilançonun detayları şöyle:

“26.06.2017 tarihinde işgalci Türk ordusu çeteleri B7 roketleri ve doçka tipi silahlarla Efrin’in Şera ilçesine bağlı Maranez Köyü ve Qestelê Tepesi’ne; Efrin’in Cindires ilçesine bağlı Şehit Şilan, Barin ve Baz tepelerine; havan toplarıyla Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basufane Köyü’ne saldırmıştır.

27.06.2017’de Türk ordusuna bağlı çeteler havan topları ve doçka tipi silahlarla Efrin’in Şera ilçesine bağlı Hadimat Kontrol Noktası ile Eyn Deqnê, Minix, Malikiyê, El Qamiyê, Maranez köylerine ve Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basufane Köyü’ne saldırmıştır.

28.06.2017’de Türk ordusuna bağlı çeteler havan topları ve doçka tipi silahlarla Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basufane ve Bircikê Silêman köylerine ve Efrin’in Cindires ilçesine bağlı Baz Tepesi ve Barin Tepesi’ne saldırmıştır.

29.06.2017’de saat 11.00-12.00 arasında Türk ordusuna bağlı çeteler havan toplarıyla Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Bircikê Silêman Köyü’ne; doçka ve BKC tipi silahlarla Efrin’in Şera ilçesine bağlı Maranez Köyü’ne saldırmıştır. Ayrıca aynı gün saat 18.00’de havan toplarıyla Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Bircikê Silêman Köyü’ne saldırmıştır.

30.06.2017 tarihinde saat 04.00’te Türk ordusuna bağlı çeteler havan toplarıyla Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Bircikê Silêman Köyü’ne saldırmış, saat 06.00’da doçka tipi silahlarla Efrin’in Cindires ilçesine bağlı Zuweyr Köyü ve Zîn Vadisi’ne saldırmıştır. Ayrıca aynı gün Türk ordusu tank ve havan toplarıyla Efrin’in Raco ilçesinde Heşarkê Köprüsü’ne saldırmıştır.”