YPG: Halep'te Kürtlere yapılan saldırının intikamını aldık

YPG: Halep'te Kürtlere yapılan saldırının intikamını aldık

Batı Kürdistan Halk Savunma Birlikleri (YPG), dün Esad rejimine bağlı askerlerin Kürtlerin yoğun yaşadığı Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiye mahallelerine yapılan saldırının intikamını aldıklarını açıkladı. YPG, bugün Suriye güvenlik birimi üyesi siyasi bir polisi öldürdüklerini ve 11 kişiyi de esir aldıklarını bildirdi.

Dün Esat rejimine bağlı askerlerin Kürtlerin yoğun yaşadığı Haleb'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiye mahallelerine yaptığı top atışında 6 sivil hayatını kaybetmiş, 11 kişi de yaralanmıştı. Saldırının ardından bugün YPG'ye bağlı Halep Şehitleri Tugayı'nın Eşrefiye mahellesinde Esat güçlerine yönelik bir saldırı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Eyleme ilişkin açıklama yapan Halep Şehitleri Tugayı, Esat rejimine bağlı siyasi bir polisi öldürdüklerini ve 11 kişiyi de esir aldıklarını bildirdi. Meşru savunma temelinde bu eylemi gerçekleştirdiklerini bildiren YPG Halep Şehitleri Tugayı, Esat rejimine "Kürtlere saldırılara son ver" çağrısı yaptı.