YPJ savaşçısı Yıldız Muş’ta toprağa verildi
YPJ savaşçısı Yıldız Muş’ta toprağa verildi
YPJ savaşçısı Yıldız Muş’ta toprağa verildi
Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Cunsu Yıldız (Şiyar Göksu) Muş’un Malazgirt ilçesin Hancağız (Kanikork) köyünde binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye saldırması üzerine Yalova Üniversitesi'nde okuduğu bölümü bırakarak Kobanê'ye geçen ve DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmada yaralandıktan sonra kaldırıldığı Urfa'daki hastanede iki gün önce hayatını kaybeden YPJ savaşçısı Cansu Yıldız'ın (Şiyar Göksu) cenazesi dün akşam saatlerinde Urfa Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi işleminin ardından Amed’e getirildi. Sabah saatlerinde ailesi ve MEYADER yöneticileri tarafından alınan cenaze, Muş'un Malazgirt ilçesine doğru çok sayıda araç eşliğinde yola çıkarıldı.
Muş il sınırına giren konvoy yüzlerce kişi tarafından sloganlar eşliğinde karşılandıktan sonra Malazgirt ilçesine doğru devam etti. İlçe girişinde bulunan Ehmedê Xanî Parkı'nda bir araya gelen binlerce kişi, YPJ savaşçısı Yıldız'ın tabutunu omuzlara alarak, Merkez Camisi'ne doğru yürüyüşe geçti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile YPJ'li Yıldız'ın posterlerinin taşındığı yürüyüşte, sık sıki "Bijî berxwedana YPG", "Bijî berxwedana HPG", "Bijî Serok Apo", "Şehîd namirin" ve "Ey şehîd xwîna te erde namîne" sloganları atıldı.
Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne ve Kürdistan'ın özgürleşmesini taçlandırarak onlara olan insani ve vicdani görevlerimiz var. Devletsiz bir halkın, ordusuz bir halk, Rojava'da, Kobanê'de büyük bir destan yazdı. Kürt halkının ne kadar büyük bir mücadele verdiğini dünya öğrenmiş oldu. Kobanê'nin özgürleşmesi genç evlatlarımız sayesinde oldu" diye konuştu.
YPJ savaşçısı Yıldız'ın annesi Perizade Yıldız ise, "Şehit sadece benim şehidim değil tüm Kürt ve Kürdistanlıların şehididir. Kürt halkını başı sağ olsun, Önder Apo'nun başı sağ olsun. Cansu, üniversitesini bırakıp halkı için mücadele etmeye gitti ve bu mücadele uğrunda yaşamını yitirdi" ifadesinde bulundu.
Konuşmaların ardından cenaze, konvoy eşliğinde Hancağız (Kanikork) köyüne götürülerek, köy mezarlığında sloganlar eşliğinde defnedildi. Defin işleminin ardından aileye başsağlığı dileklerinde bulunuldu