YPS-Jin’den bir dizi eylem

YPS-Jin Şehit Zeryan Deniz İntikam birimi, 28 Mayıs 2016’da Şırnak’ta şehit düşen komutan Zeryan Deniz anısına metropollerde bir dizi eylem gerçekleştirdi. 

YPS tarafından yapılan açıklamada Mersin’in Erdemli ilçesindeki Flamingol tatil köyünde bir grup faşiste ait çok sayıda aracın yakılması eylemi ve Tarsus ilçesindeki halde AKP-MHPli bir faşiste ait bölüme yönelik sabotaj eylemi üstlenildi. 

YPS ayrıca İstanbul’un Fatih ilçesindeki 5, Beyoğlu ilçesindeki 7 aracın yakılarak imha edilmesi eylemini üstlendi. 

Açıklamada “kadının direnişçi ve vurucu gücü  her yerde sömürgecilikten hesap soracaktır. Toprağımız üzerinde varlığımız üzerinde kadın kimliğimiz  üzerinden uygulanan her türlü  soykırımcı faşist yönelimler karşısında  direniş halinde olacağız. Sömürgeciliği kendilerini en  güvende hissettikleri mekanlarda vurarak intikam almaya devam edeceğiz. Hiç bir insanlık ahlakına sığmayan yöntemlerle  doğa ve toprak  düşmanı TC devleti  Rojava’da ekin tarlalarını yakmaya devam ediyor. Buradan  TC faşist yapısını bir kez daha buradan uyarıyoruz. Ya yaptıklarınızdan vazgeçersiniz  ya da eylemlerle karşılığını alacaksınız” denildi.