YPS misilleme timinden Amed’de silahlı eylem

YPS Şehit Xemgin Roj Misilleme Timi, Amed’de ırkçı parti MHP’nin il başkan yardımcılarının içinde bulunduğu araca silahlı eylem düzenlediklerini bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, “YPS Şehit Xemgin Roj Misilleme timimiz, ‘Dem Dema Azadiyê ye’ hamlesi kapsamında Amed’de faşist-çete MHP il başkan yardımcıları Şevket Toprak ve Ekrem Zazaoğlu’na silahlı eylem gerçekleştirdi” denildi.

Açıklamada şu detaylar verildi: “10 Nisan Pazartesi günü akşam saat 21:24 sularında Amed’in Kayapınar ilçesi, Gaziler caddesi üzerinde seyir halinde olan faşist- çete MHP il başkan yardımcıları Şevket Toprak ve Ekrem Zazaoğlu’nun içinde bulunduğu araç, misilleme timimizce durdurulup silahlı eylem gerçekleştirildi.  Eylem sonucunda soykırımcı MHP İl Başkan yardımcılarının içinde bulunduğu araç darbelenmiştir.”

“Kürdistan’da soykırımcı AKP-MHP tarafından yürütülen soykırımcı politikaların ve zulmün hesabı kat be kat sorulacaktır” diyen YPS misilleme timi şunları ifade etti:

“Bu temelde Kürdistan Özgürlük Gerillalarının, Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur Devrimci hamlelerini gelişen muazzam direnişi selamlıyoruz. Tarih, faşist AKP-MHP diktası için tekerrürde. Nasıl ki, maskaralıklarıyla ‘Tereyağından kıl çeker gibi’ Zap’tan kaçtılar. Nasıl ki, Garê direnişinde hezimete uğradılarsa, u sefer de Metina, Zap ve Avaşin’de yürütülen Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur Devrimci Hamlelerinde bozguna uğrayacaklar.

YPS Şehit Xemgin Roj Misilleme timimiz, Kurdistan Özgürlük Gerillalarının, Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur Devrimci hamlelerini gelişen muazzam direnişiyle ‘Kürdistan ve Türkiye metropollerindeki tüm misilleme timleri AKP-MHP faşizmine göz açtırtmayacak ve radikal eylemlerle dönemin direniş ruhunu sahiplenmeye devam edecek.

Bu temelde tüm Misilleme Timlerine yaratıcı tarz ve taktiksel eylemlerinde başarılar.”