Yüksekova’da bekçilere bombalı uyarı!

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bekçilere el yapımı bomba ile uyarı eylemi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi yaptığı açıklamada, Yüksekova’nın Güngör mahallesinde yoğun takip sonucu iki bekçinin kaldığı yer tespit edilerek 10 Aralık günü saat 14.30’da el yapımı bomba ile eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Bekçilerin kaldığı bina yakınında yaşanan patlamanın çarşı merkezinde ve daha uzak noktalarda da duyulduğunu ifade eden İnisiyatif, “Etkili EYP’li eylem gerçekleştirilmiş ve bu eylemin sonucunda her iki bekçi, T.C polisin müdahalesiyle apartmandan çıkartılarak apar topar zırhlı araçlarla eylem alanında uzaklaştırılmıştır” dedi.

Polisin eylemin ardından mahallede “yoğun saldırı” gerçekleştirdiğini belirten İnisiyatif,  “T.C polisine aynı gün gece saat 11:30’da ikinci bir etkili EYP’li eylem daha gerçekleştirilmiştir. Bu eylemin sonucunda T.C polisi korku ve panik içerisinde halka küfür ve hakaretler ederek, panzerlerle ırkçı şarkılar eşliğinde sabaha kadar devriyeler atmıştır” diye ekledi.

Eylemin başarılı olduğu ve birimlerinin güvenli alanlara ulaştığını kaydeden İnisiyatif,  “Bu her iki eylemimiz Amed zindanı ruhuyla direnen Garibe Gezer yoldaşın anısına yapılmıştır. Önderliğimiz üzerindeki tecrit kırılıncaya kadar, Kürdistan’da tek bir işgalci kalmayana kadar eylemlerimiz devam edecektir” vurgusunda bulundu.