Zelal Bilgin: Kürtler arası savaş dilinden uzak durulmalı

Kürtler arasında bir savaşın çıkması için türlü oyunlar oynandığına dikkat çeken TJA aktivisti, Zelal Bilgin, " Kürdün, Kürt kanı dökmesinden daha büyük bir acı yoktur" diyerek herkesi savaş dilinden uzak durmaya çağırdı.

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları devam ediyor. TJA aktivisti Zelal Bilgin, Başur'daki Türk işgal saldırıları ve KDP'nin rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uluslararası güçlerin böl-parçala-yönet politikasına karşı ulusal birlik çalışmaları yürütüldüğünü söyleyen Bilgin, Ortadoğu'nun yeniden dizayn edildiği bu dönemde Kürtler arasında bir savaş çıkarılmaya çalışıldığını belirtti.

Başur'da yaşanan olayların tehlikeli boyutlara vardığını vurgulayan Bilgin, "Bunun sebebi de egemen güçlerin çıkar ve amaçları için hareket etmesi. Geleceklerini garanti altına almak istiyorlar. Bu yüzden çıkarları gereği farklı güçleri kullanıyorlar. Bugün de bu tür şeylere şahit oluyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE DESTEK VERMEK KÜRDİSTAN TOPRAKLARINI TEHLİKEYE ATMAKTIR

Türkiye ile KDP'nin işbirliğine değinen Bilgin, devamla şunları belirtti: "Türkiye ile yapılan işbirliği ve ortaklığa son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 1990'lı yıllarda yaşanan Birakujî savaşının acıları hala taze. Bu acı henüz unutulmamışken, yeni acıların ortaya çıkmaması lazım. Başur'da Türk devleti ile işbirliği yapmak sadece Başur'u değil 4 parça Kürdistan'ı tehlikeye atıyor. Bu şekilde Kürtler kazanımlarını kaybetmekle kalmaz, bir soykırım süreci ile yüz yüze kalırlar.

Kadın hareketi olarak ulusal birliğe çok önem veriyoruz. Bu vesile ile bir kez daha parti, örgüt, kurum ve kişilere çağrıda bulunuyoruz, ulusal birlik çalışmaları Kürtlerin ilacıdır. Bu yüzden çalışmalar aralıksız devam etmelidir. Öncelikle kardeş kanı dökülmesin diye bir mücadele geliştirilmeli. Kürtlerin kanını dökenlere karşı bir duruş ve tepki ortaya konulmalı. Kadın hareketi olarak ulusal birlik bizim için çok önemli ve bizler de savaşın bir tarafı olmak istemiyoruz. Çünkü savaşın dezavantajlıları biz kadınlarız. Savaşın acısını en fazla yaşayan yine biz kadınlarız. Bütün yaşam alanlarımız savaş ile daraltılmış durumda, saldırılara ilk maruz kalanlar da biziz. O yüzden ulusal birlik çalışmaları bizim için çok değerli."

BASIN DA SAVAŞ DİLİNDEN UZAK DURMALIDIR

Savaşın çok çabuk çıkarıldığını ama barış için çok büyük emek ve çabaların verilmesi gerektiğini hatırlatan Bilgin, TJA olarak bütün güçlere şu çağrıda bulundu: "Herkes büyük bir fedakarlık ve sabırla ulusal birlik çalışmaları yürütmelidir. Kimse provokasyona gelmemelidir. Bazı basın organları ile bir takım güçler savaş dilinden uzak durmalıdır.

Kürdün, Kürt kanı dökmesinden daha büyük bir acı yoktur. Bu durum çok büyük bir tahribat yaratır. Bu konuda herkesin hassas davranması ve egemen güçlerin amaçlarını iyi anlaması gerekir. Türkiye hem içeride, hem de dışarıda Kürtlerin nefes almasını engellemek istiyor. Nerede bir Kürt kazanımı varsa ortadan kaldırmak istiyor. Türkiye bütün politikalarını Kürt karşıtlığı üzerinden geliştiriyor.

Kürt halkının kazanımlarını yok etmek isteyen düşman ve hegemonik güçler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecrit uygulayarak Kürtleri zayıflatmak istiyor. Sayın Mesut Barzani ile bütün Kürt güçlerinin bu durumu görmesi ve ulusal birlik için rollerini oynaması gerekir."

ÇIKARLAR TEK TARAFLI OLMAZ

Konuşmasının sonunda Kürtlerin çıkarlarının tek taraflı olmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Bilgin, "Eğer bütün Kürtleri ilgilendiren kazanımlar olursa o zaman bir anlamı olur. Kürt partileri ile Kürt güçlerinin mücadelesi ve çalışmaları Kürtlerin özgürlüğü için geliştirilmeli. O yüzden Başur partilerinin bu esaslar üzerinden hareket etmeleri ve bu konulara hassas yaklaşmaları gerekir. Ulusal birlik için bir grup kadın bir araya geldi. Bizim de bu kadın grubu ile gelecekte ortak çalışmalarımız olacaktır" şeklinde konuştu.