100 bin imza kampanyası sürüyor

Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-E) 25 Kasım 2020'de başlattığı 'Diktatörün Yargılanması İçin 100 Neden 100 Bin İmza' kampanyası İsviçre'de sonuca doğru gidiyor.

Basel Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Lava Alarabo, şimdiye kadar toplanan imzaların yüzde 80’ine yakının İsviçrelilere ait olduğunu belirterek, Basel'de imza kampanyasını 8 Mart'a kadar sürdüreceklerini söyledi.

ANF’ye konuşan Basel Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı ve Ronahî Kadın Meclisi aktivisti Lava Alarabo, 25 Kasım'dan bu yana kampanyayı sahiplenen İsviçreli kadın örgütlerinden dostlarıyla birlikte kolektif bir çalışma yürüterek belirledikleri hedefe ulaşmak üzere olduklarını söyledi.

Fransa, Almanya ve İsviçre'nin kesiştiği bir köprü durumundaki Basel’de çalışmalarını çok dilli sürdürdüklerini belirten Alarabo, '100 Neden' kampanyasının İsviçre'de 17 bin imzayı aşmasındaki en büyük nedenlerinden birinin de meclisler bazında ortaya çıkan devrimci rekabet olduğunu kaydetti. Aktivistleriin sabırlı ve özverili tutumlarıyla Erdoğan'ın neden yargılanması gerektiğine dair gerekçeleri ortaya koyarak tek tek imzalar toplandığını belirten Alarabo, “Erdoğan diktatörlüğünün uluslararası kamuoyu nezdinde teşhir edilmesinin bugün itibarıyla Basel'de başarıya ulaştığını kesinlikle söyleyebiliriz. İmzalardan yüzde 80'ine yakını İsviçreli kesimlerden toplandı” dedi.

Erdoğan nezdinde kadın kırımı üzerinden siyaset yürüten tüm diktatörlerin yargılanacağı inancıyla kampanyayı sürdürdüklerini ifade eden Alarabo, “Avrupa'da görmezden gelinen ve yok sayılan kadın katliamları var. İsviçre gibi bir ülkede bile Ocak 2021’den beri 6 kadın katledildi” diye konuştu.

Eşbaşkan Lava Alarabo, Basel'de imza kampanyasını 8 Mart'a kadar aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.