16. Zilan Kadın Festivali hazırlıkları son aşamada

Hazırlıkları gözden geçirmek amacıyla Darmstadt’ta bir araya gelen Hazırlık Komitesi, kadınlar başta olmak üzere Almanya’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarını 18 Haziran’da Frankfurt’a çağırdı.

Almanya’nın Frankfurt kentinde 18 Haziran günü yapılacak 16. Zilan Kadın Festivali’nin hazırlıkları devam ediyor.

Festival Hazırlık Komitesi, hazırlıklar kapsamında Darmstadt’ta bir araya geldi. Salgın engellemelerinden dolayı üç yıl aradan sonra gerçekleştirilecek festivale ilginin büyük olacağını belirten Komite, hazırlıklara bu kapsamda yaklaştıklarını belirtti.

Sahne programının yanı sıra Kürt kültürünü yansıtan stantlar ve kıyafet defilesi festivalde öne çıkacak programlardan bazıları. Çocuklara ilişkin etkinlikler de gözetilecek. Öte yandan farklı kadın kurumları da festivale kendi renkleriyle katılacak.

16. Zilan Kadın Festivali Hazırlık Komitesi, festivale ilişkin tüm hazırlıkların tamamlandığını, Kürt kadınları kendi yöresel kıyafetleri ile festival alanına beklediklerini belirtti.

Komite aynı zamanda çocuklara da çağrıda bulundu; “Festivalimizi anlamlı hale getiren, renk katan sevgili çocuklar, sizi annelerinizle birlikte festivalimize davet ediyoruz.”

Komite ayrıca Almanya’nın birçok şehrinde festivale katılım için kadın buluşmaları da organize ettiklerini belirterek; kadınlar başta olmak üzere Almanya’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarını 18 Haziran’da Frankfurt’a çağırdı.