2021 yılının ilk ayında 23 kadın katledildi

KCDP’nin 2021 yılının ilk ayında derlediği erkek şiddeti raporuna göre Ocak’ta 23 kadın katledildi, 14 şüpheli kadın ölümü yaşandı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), 2021 yılının ilk Ocak ayıda erkek şiddetine konu alan raporunu açıkladı. Buna göre  Ocak ayında 23 kadın katledildi, 14 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

KADINLARI KATLEDEN YAKINLARI

Rapora göre 23 kadının 7'si evli olduğu erkek, 6'sı birlikte olduğu erkek, 2'si daha önce birlikte olduğu erkek, 2'si akrabası, biri daha önce evli olduğu erkek, biri babası, biri oğlu tarafından katledildi. Üç kadının ölümüne neden olan kişilerin yakınlık durumu ise tespit edilemedi.

KADINLAR EVDE, SOKAKTA, OTELDE ÖLDÜRÜLDÜ

KCDP’nin verilerine göre, kadınların 16’sı evinde, ikisi sokak ortasında, biri arabada, biri arazide, biri ıssız yerde, biri de otelde katledildi. Birinin ise katledildiği yer belirlenemedi.

Katledilen 23 kadından 16’sının neden katledildiği tespit edilemedi. Kadınların 5'i boşanmak istediği, barışmayı, evlenmeyi ve ilişkiyi reddettiği için, ikisi ise ekonomik bahaneyle katledildi.

EN FAZLA KADIN İSTANBUL’DA KATLEDİLDİ

Bu ay en fazla kadın ise İstanbul’da katledildi. KCDP verilerine göre ocak ayında İstanbul’da 7 kadın katledildi.  İstanbul’da ayrıca 5 şüpheli kadın ölümü de yaşandı.