5 merkezde 8 Mart etkinliği

Lavrio, Basel, Lozan, Langenthal ile Londra’da 8 Mart etkinlikleri düzenlendi.

Yunanistan’ın Lavrio kentinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bir yürüyüş düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, YPJ ve PAJK bayraklarının taşındığı eylemde, Kürdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşen kadın devrimcilerin fotoğrafları, emekçi kadınların dövizleri taşındı.

“Jin, jiyan, azadi”, “Biji Serok Apo”, “Leyla Güven onurumuzdur”, “Yaşasın 8 Mart” sloganlarının atıldığı yürüyüş ardından da bir miting düzenlendi.

1 dakikalık saygı duruşundan sonra yapılan konuşmalarda, 8 Mart’ın kadınlar için özgün bir gün ve direniş günü ilan edilmesine vesile olan kadınlar anıldı.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde Ronahi Kadın Meclisi öncülüğünde 8 Mart vesilesiyle İsviçreli enternasyonalist kadınlar ile Kürdistanlı ve Türkiyeli kadınların katılımıyla bir panel düzenlendi. Rojava devrimi ve kadın direnişi ile 10 Mart 2017’de temelleri atılan Jinwar köyünün tanıtımı yapıldı.

Panelde TJK-E aktivistlerinin Rojava Kadın Devrimi’ne yönelik değerlendirmelerinin ardından sinevizyon gösterimiyle Jinwar köyü tanıtıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından panel sonlandırıldı.

LANGENTHAL

Langenthal kentinde de 8 Mart etkinlikleri kapsamında Nuda Kadın Meclisi tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecride karşı bedenini açlığa yatıran Leyla Güven ile açlık grevi direnişçilerine destek mesajları içeren kartlar gönderildi.

LOZAN

Lozan’da ise Lajin Kadın Meclisi ile dost kurumlar tarafından 8 Mart etkinlikleri kapsamında göçmen kadınların yaşadıkları sorunlara yönelik CDK lokalinde bir konferans gerçekleştirildi.

LONDRA

Londra’da da TJK-E’nin Avrupa’da yürüttüğü “Kadına yönelik şiddet politiktir”, “Süresiz açlık grevine yaklaşımımız” konulu bir panel düzenlendi.

Tartışmaların yürütüldüğü panelde Leyla Güven’in yaşamı ve direnişini konu alan sinevizyon gösterimi de yapıldı.