Çekjîn Fîras: Özgürlüğe kadar direneceğiz

Fırat Bölgesi Askeri Meclis Yürütme Üyesi Çekjîn Fîras, Türk devletinin saldırılarına karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, "Tek kadın kalsak dahi özgürlüğe kadar direneceğiz" dedi.

Kadınların ve bölge halkının iradesini kırmak isteyen Türk devleti saldırılarını artırarak sürdürüyor. Türk devleti 22 Temmuz günü devrimci üç Kürt kadınını hedef alarak şehit etti. Fırat Bölgesi Askeri Meclis Yürütme Üyesi Çekjîn Fîras, Jiyan Tolhildan, Roj Xabûr ve Barîn Botan'ın katledildiği saldırıya ilişkin konuştu. 

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik başlattığı işgal saldırısında başarısız olduğunu belirten Fîras, "Türk devleti gerilla karşısında yenilince yönünü Kuzey ve Doğu Suriye'ye çevirdi. Sistemini, 'Tek bayrak, tek dil, tek devlet' üzerine kuran Türk devleti halkların kardeşliğinden korkuyor. Bundan dolayı da özellikle de kadınları hedef alıyor. Çünkü kadınlar her alanda kendilerini geliştirdi. Rêber Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesi ile bilinçlendiler. Bu yüzden bilinçli ve öncü kadınlar hedef alınıyor. Kadının gücünden korkuyorlar" diye konuştu. 

KADINLAR BÜYÜK BİR GÜÇ VE İRADE SAHİBİ 

YPJ güçleri olarak olası bir saldırıya karşı her anlamda hazırlık yaptıklarını söyleyen Çekjîn, şunları vurguladı: "YPJ olarak üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız. Tek bir kadın dahi kalsak dahi özgürlüğe kadar mücadele edeceğiz ve düşmana gereken cevabı vereceğiz. Şehitlerimizin kanı ile kurtulan topraklarımızın işgal edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Kimse kadınların gücünü hafife almasın. Kadınlar da işgale karşı tavrını göstermeli. Kadınlar büyük bir güç ve iradeye sahiptir."