TAJÊ, Rojava Devrimi'ni kutladı

Êzidi Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ), 19 Temmuz Rojava Devrimi'nin 11’inci yıl dönümü vesilesiyle Kuzey ve Doğu Suriye halkı kutladı, tüm devrim şehitlerini saygıyla andı

Êzidi Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ), 19 Temmuz Rojava Devrimi’nin yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

TAJÊ, “19 Temmuz Rojava Devrimi’nin 11’inci yıl dönümü vesilesiyle Kuzey ve Doğu Suriye halkımızı kutluyor, sevgiyle selamlıyoruz. Şehit Leman Şiwêş, Yüsra Derwêş ve Fırat Tuma şahsında Rojava Devrimi’nin tüm şehitlerini saygıyla anıyoruz" dedi.

"Bir kadın devrimi olarak öne çıkan Rojava devrimi, 11’inci yıl dönümünde büyük bir gelişme göstererek tüm insanlığa örnek oldu" denilen açıklamada, "Tüm bu gelişmeler kadınların öncülük ettiği büyük bir mücadele sonucunda ortaya çıktı. Rojava Devrimi tarihe 19 Temmuz Devrimi olarak geçti. 19 Temmuz’da Kobanê’de alevlenen bu kıvılcım Rojava’ya ve Suriye’nin birçok yerine yayıldı. Rojava Devrimi tüm dünya kadınları için bir umut ışığı oldu.

Rojava Devrimi insanlığı yok etmek isteyen ulus-devlet sistemine karşı tüm insanlığı korudu. Rojava Devrimi demokratik ulus sistemiyle, halkların birlikte yaşamının en güzel resmini çizdi. İnşa ettiği sistemde boğulan ulus-devlet sistemi her gün Rojava Devrimi’ne saldırıyor. Ataerkil zihniyetle kurulan ulus-devlet sistemi insanlığa savaş, kan, gözyaşı, ölüm ve katliamdan başka bir şey getirmedi. Önderliğimizin bu sisteme karşı geliştirdiği demokratik ulus projesi, farklı halkların ve inançların Rojava’da birlikte yaşamasını sağladı. Bu bile tek başına demokratik ulus projesinin ne kadar güçlü olduğunu gözler önüne seriyor " diye belirtildi.

TAJE açıklamasında şu hususlara da yer verildi:

"Kadınlar Rojava Devrimi’nde, askeri alandan siyasi alana toplumsal alandan diplomatik alana kadar hayatın her alanında büyük cesaret örnekleri gösterdi ve devrime sahip çıktı. Rojava Devrimi’ne başından bu yana öncülük eden kadınlar saldırıların da hedefi oldu. DAİŞ’e karşı cesurca savaşanlar yine kadınlardı. Leyman Şiwêş ve Yusra Derwêş’in şehadetiyle bu durum somutlaştı. DAİŞ tehdidi bugün durdurulmuşsa bu kadınların sayesindedir. Bu cesur kadınlar AKP-MHP faşist zihniyeti tarafından hedef alınıyor ve tüm dünya güçleri bu duruma sessiz kalıyor.

Rojava Devrimi’nin çatısı altında yaşayan tüm halklar ve inançlar ortak bir ruh, irade ve akılla kendi kendilerini yönetiyor. Rojava Devrimi sadece Kürt halkı için değil tüm Ortadoğu halkları için umut ışığı oldu.

İşgalci sistem, Rojava Devrimi’nin kazanımlarına saldırmak için her türlü kirli yöntemi devreye soktu. Tüm insanlığın baş belası haline gelen DAİŞ’e karşı kadınların öncülüğünde büyük bir direniş başlatıldı ve insanlık DAİŞ belasından kurtarıldı.

Ataerkil zihniyetin en somut örneği olarak ortaya çıkan DAİŞ, Şengal’e saldırarak on binlerce Êzidi’yi katletti ve binlerce gencimiz esir düştü. Rojava Devrimi’nden alınan güç, moral ve direniş ruhu DAİŞ’in Şengal’de yenilmesinde çok etkili oldu. YPG ve YPJ güçleri, Şengal’e yönelik saldırılara karşı Êzidi halkını korumak için Şengal’e gitti. Şengal’in DAİŞ’ten kurtarılmasında büyük bir rol oynadılar. Yine TAJÊ’nin kurulmasında Rojava Devrimi ruhunun büyük etkisi oldu. Tüm insanlık için ilham kaynağı olan Rojava Devrimi, Şengal için de büyük önem taşıyor.

19 Temmuz Rojava Devrimi’nin 11’inci yıl dönümünü bir kez daha kutluyor ve tüm Rojava halkına daha büyük başarılar getireceğine olan inancımızı yineliyoruz.”