İsveç Kadın Barış İnisiyatifi'nden Leyla Güven'e destek

Leyla Güven'in ölüm sınırında olduğuna dikkat çeken İsveç Kadın Barış İnisiyatifi, herkesi tecride karşı yapılan bu eyleme sahip çıkmaya çağırdı,

 

 

 

İsveç Kadın Barış İnisiyatifi, yazılı bir açıklama yaparak 67 gündür açlık grevi yapan HDP Milletvekili Leyla Güven'i selamladı. İnsan hakları ve  barıştan yana olan herkese eylemi sahiplenme ve Leyla Güven'in talebini desteklemeleri  çağrısı yaptı.

Erdoğan ve Türk devletinin kadınlar, emekçiler ve Kürt halkına yönelik soykırımına karşı zindanlardan direniş seslerinin yükseldiği belirtilen açıklamada, Güven'in eylemine şu ifadelerle dikkat çekildi:

“Leyla Güven kadın kimliğiyle en onurlu direnişlerden birini gerçekleştiriyor. Güven bugün itibarıyla 67 gündür Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde bulunuyor.

Maraş’tan Gezi’ye, Şengal’den Kobanê’ye ve Efrîn’e direnen kadınların geleneğini zindanlardan haykıran bu eylem, PKK Lideri Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlatılmış olsa da etkileri itibarıyla şahsi değil, Türkiye’deki demokrasi mücadelesini yükselten bir genel bir işleve sahiptir.

Nitekim bu bildiri hazırlanırken ülkedeki birçok cezaevinden en az 226 siyasi tutuklu Leyla Güven’in başlattığı onur direnişini sahiplenerek bedenlerini açlığa yatırdılar. Bu durum, olaya genel demokrasi ve özgürlük mücadelesi penceresinden bakılması gerektiğini açık biçimde ortaya koymaktadır.”

Güven'in ölüm sınırına geldiğine dikkat çeken Kadın Barış İnisiyatifi, başta kadınlar olmak üzere tüm insan hakları savunucularına Öcalan'a yönelik tecridin tamamen kaldırılması için harekete geçmeleri çağrısı yaptı.