İsviçreli kadınlardan Güven’e destek

İsviçre 2019 Ulusal Kadın Grevi Koordinasyonu, Güven’e desteğini duyururken, yapılan açıklamada “Ortadoğu için barış anlamına gelen Öcalan üzerindeki tecrit bir an önce son bulmalı. Güven’in talepleri dikkate alınmalı” ifadeleri kullanıldı.

14 Haziran 2019 Ulusal İsviçre Kadın Grevi Koordinasyonu, yaptığı açıklama ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 76 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven ile dayanışma içerisinde olduklarını duyurdu.

‘GÜVEN’İN TALEPLERİNİ KABUL EDİN’

Leyla Güven’in mücadelesini ve taleplerini destekliyoruz denilen açıklamada, Güven’in hukuksuz bir şekilde tutuklandığına ve milletvekili olmasına rağmen hala bilinçli bir şekilde cezaevinde tutulduğuna dikkat çekildi.

Leyla Güven’in Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve barış talebiyle açlık grevinde olduğunun hatırlatıldığını açıklamada, “Leyla Güven 76 gündür açlık grevinde ve bugün yüzlerce insan açlık grevine girerek Güven’in eylemini büyütüyor. Biz kadınlar olarak Güven’in ve arkadaşlarının taleplerinin kabul edilmesini istiyoruz. Öcalan üzerindeki tecrit bir an önce kaldırılmalı” denildi.

‘BARIŞ İÇİN ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ’

Tecrit bir insanlık suçudur denilen açıklamada, devamla “Ortadoğu için barış anlamına gelen Öcalan, bugün ağır tecrit altında. Barış için tecridi kaldırın” ifadeleri kullanıldı.

Ulusal İsviçre Kadın Grevi Koordinasyonu, açıklamanın son kısmında şu ifadeleri kullandı: “Leyla barışın sembolü haline geldi, biz kadınlar Leyla’nın sesiyiz, barış için özgürlük istiyoruz. Tecridi kaldırın.”