İzmirli kadınlar: Deniz'in hayalini kurduğu ülkeyi kuracağız

Deniz Poyraz duruşması öncesi adliye önünde açıklama yapan İzmir Kadın Platformu, "Deniz’e sözümüz olsun; hayalini kurduğu özgürlüğün ülkesini kuracağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına yönelik silahlı saldırıda Deniz Poyraz’ı katleden devlet destekli faşist Onur Gencer hakkında açılan davanın 2'nci duruşması Bayraklı Adliyesi 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşma öncesi İzmir Kadın Platformu adliye önünde açıklama yaptı. "Deniz Poyraz isyanımızdır. Davanın takipçisiyiz" pankartının açıldığı eylemde kadınlar, sık sık "Katillerden hesabı kadınlar soracak", "Deniz’e sözümüz barış gelecek" ve "Deniz Poyraz isyanımızdır" sloganları attı.

 ‘İLİŞKİLERİNİN ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR'

Platform üyesi Günseli Kaya, Onur Gencer'in İzmir Valiliği, Emniyet ve 24 saat il binası önünde nöbet tutan polislerin gözü önünde elini kolunu sallayarak katlettiğini vurgulayarak, saldırının ardından yine polisler tarafından “İsmin ne abicim” diyerek karşılandığını anımsattı. Katliamdan önce Gencer’in defalarca keşif yaptığı, çeşitli tarihlerde 27 kez İzmir Emniyeti’ni aradığı, poligonda silah eğitimi aldığı ve Suriye’de eğitildiğinin ortaya çıktığını ifade eden Kaya, Gencer’in emniyetten kimlerle görüştüğüne dair soruşturma yürütülmezken, SADAT ile olan ilişkisinin de araştırılmadan üstünün örtülmeye çalışıldığını aktardı.
Katil Gencer'in ilk duruşmadaki rahat tavırları ve jandarma tarafından korunmasına değinen Kaya, avukat ve izleyicilerin ise aynı polis ve jandarma tarafından salona girişlerinin engellenmeye çalışıldığını belirterek, "Deniz’in annesi Fehime anaya ve kız kardeşine yönelik saldırıları ise Gencer’in kimden güç aldığını bir kez daha gözler önüne serdi" dedi.

 'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Poyraz’ın davasının peşini bırakmayacaklarını yineleyen Kaya, "Bu davada elbette katliamı gerçekleştiren Onur Gencer’in en ağır cezaya çarptırılmasını talep ediyoruz. Ama yetmez. Bu katliama yol verenin, hedef gösterenlerin, mahkeme salonunda ona bu gücü verenlerin yargılandığı güne dek mücadelemiz sürecek. Bilsinler ki, ne yaparlarsa yapsınlar bizler mücadelemizden bir adım geri atmayacağız. Birbirimizi yaşatmak için, faşizme, erkek/devlet şiddetine karşı yan yana, omuz omuza olacağız. Deniz’e sözümüz olsun, hayalini kurduğu barışın, özgürlüğün, eşitliğin ülkesini kuracağız. Fehime ananın da dediği gibi, 'Bir Deniz gider bin Deniz geliriz' size asla boyun eğmeyiz" diye belirtti.