Önderliğimizin esaretine ve üzerindeki tecride ortak olmayın!

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK–E) Strasbourg’da gerçekleştirdiği eylemde “Önder Apo’ya dönük tecridin bir insanlık suçudur. Önderliğimiz kırmızı çizgimizdir” mesajıyla Avrupa kurumlarına görevlerini yerine getirmesi gerektiğini hatırlattı.

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük; Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” şiarıyla 10 Ekim 2023 tarihinde dünyanın bir çok yerinde Kürt halkı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yoldaşlarının başlattığı hamle kapsamındaki eylemler sürüyor.

Avrupa kurumlarının bulunduğu (AP, AK, CPT VE AİHM) Fransa’nın Strasbourg kentinde gün içerisinde Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK – E) çağrısıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Kleber Meydanı’nda başlayan yürüyüş 12 yıldır Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden Özgürlük Nöbeti alanında yapılan mitingle sona erdi.

Coşkulu geçen yürüyüşte taşınan dövizler, pankartlar ise dikkat çekti. Eylemde üzerinde farklı dillerde “Öcalan’a Özgürlük”  yazılı dövizler ve pankartlar taşındı.


Eylemciler yürüyüş güzergahı boyunca “Be Serok jiyan na be!” , “Jin, jiyan, azadî” , “Bıji Serok Apo” sloganlarını attı, ayrıca TJK – E’nin hazırladığı metin okundu. Metinde Kürt halkının var oluş mücadelesi verdiğine değinilerek Kürt kadınlarının DAİŞ çetelerine karşı büyük bir mücadele ve bedel ödeyerek insanlık onurunu kurtardığı ifade edildi. Kürt halkının bu onurlu mücadelesiyle Avrupa’yı DAİŞ çetelerinden kurtardığının vurgulandığı açıklamada Kürt halkının bu büyük mücadelesine karşın Avrupa’nın ise demokrasiyi ve insan haklarını Türk devletiyle olan siyasi ve ekonomik çıkarlarına kurban ettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin insanlık suçu olduğunun bilinmesine rağmen başta CPT olmak üzere Avrupa kurumlarının üç maymunu oynadığı vurgulandı. CPT’nin Türkiye’deki hapishaneleri ziyareti edip İmralı'ya gitmemesinin ise Avrupa’nın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaret ve üzerindeki tecritteki rolünü açığa çıktığının altı çizildi.

Avrupa Konseyi önüne gelindiğinde ise oturma eylemi yapıldı. Burada balonlar havaya uçurularak sloganlarla Kürt kadınlarının Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlayıncaya kadar mücadeleye devam edecekleri mesajı verildi.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada 12 yıldır devam eden Özgürlük Nöbeti alanına düzenlenen yürüyüş sonrasında ise miting düzenlendi. CDK – F Dış İlişkiler Eşsözcüsü Berivan Fırat ve TJK – E üyesi Selma Sürer burada birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekilerek Avrupa kurumlarının Öcalan şahsında Kürt halkına yönelik suçlara ortak olmama çağrısında bulunuldu. Kürt sorununun çözüm iradesinin İmralı olduğu vurgulanarak Kürt halkının Abdullah Öcalan özgürleşmeden, özgürleşemeyeceği vurgulandı.

Miting sloganlarla sona erdi.