GÖRÜNTÜLÜ

'Özgür kadın karşısında hiçbir güç kazanamaz'

YJA Star gerillaları: Özgürlükle bütünleşen kadının karşısında hiçbir güç kazanamaz. Özgürlüğü daha da büyütmek ve her alana taşırmak için bütün kadınlar yönlerini özgürlük saflarına vermelidirler.

SAVAŞ TÜNELLERİNDEN MESAJ

YJA STAR gerillaları, savaş tünellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

Savaş tünellerinde de olsalar  8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü büyük bir coşku ile karşılayan YJA Star gerillaları şunları ifade etti: ''Önderliğin ideolojisinin ve felsefesinin ışığında yürütülen kadın mücadelesi, bugün dünyanın her yerinde etkisini göstermektedir. Tüm dünya kadınları için özgürlük günü olan 8 Mart Dünya  Emekçi Kadınlar Günü'nü; başta kadının gerçek yoldaşı olan Önder APO'ya, tüm devrim şehitlerine, Önderliğin fiziki özgürlüğü için adalet nöbetinde duran yiğit analara, savaş tünellerinde ve Kurdistan'da işgalci devlet güçlerine karşı savaşan her kadın yoldaşa, zindanlarda hiçbir zulme karşı boyun eğmeyen ve teslimiyeti reddeden kadın yoldaşlara ve tüm dünya kadınlarına kutluyoruz.


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Önder APO'nun ''JIN JIYAN AZADÎ'' ideolojisi ile özgür bir yaşam modelini yarattı. Dünya genelinde devrim niteliği yaratan bu ideoloji bütün kadınları toplumların özgülüğü etrafında topladı. Kadının köleliği üzerinden toplumun tüm insani değerlerini esir alıp yönlendiren erkek egemenli devlet zihniyetleri sahte özgürlük anlayışı ile yürütülen mücadeleye karşı topyekun saldırılar gerçekleştirmektedir. Özel savaş taktiği ile özelde kadın ve gençlere yönelik medya, sanat ve edebiyatı araç olarak kullanıp dejenere ve asimile yöntemlerini derinleştirmektedir. Toplumları sürükledikleri kaos sisteminde hiçbir savaş sınırı tanımayan egemen güçler zihniyet birliğinde her türlü teknik kullanımı ile soykırımlar gerçekleştirmek istemektedirler.

GERİLLA SALDIRILARI BOŞA ÇIKARDI

Özelde iktidarcı faşist TC devlet sistemi Kurdistan'ın ve Kürt halkının öz değerlerini ve özgürlük varlığını koruyan Önder APO ve PKK hareketine karşı her türlü saldırı yöntemini kullanmaktadır. Kurdistan dağlarında 4 yılı aşkın bir süredir Kurdistan Özgürlük Gerillalarına karşı taktik nükleer, kimyasal silahları ve kirli savaş yöntemlerini kullanmıştır. Fakat düşmanın bu kadar yönelimine rağmen, yeni dönem gerillasının geliştirdiği taktiksel üstünlük ve çelikleşmiş iradesi ile bu saldırıları boşa çıkartmıştır.

KADINLAR YÖNÜNÜ ÖZGÜRLÜĞE VERMELİ

YJA Star gerillalarının öncülüğünde gelişen her eylemde bir kez daha görülmektedir ki; insan iradesi ve azmi her türlü teknik saldırıları boşa çıkartmıştır. Önderliğimizin belirlemesi olan ''savaşan özgürleşir, özgürleşen güzelleşir, güzelleşen sevilir'' ideolojisi ile donanan YJA Star gerillaları olarak tüm dünya kadınlarına şu mesajı veriyoruz ki; Özgürlükle bütünleşen kadının karşısında hiçbir güç kazanamaz. Özgürlüğü daha da büyütmek ve her alana taşırmak için bütün kadınlar yönlerini özgürlük saflarına vermelidirler.