Özgür: YJA Star öncülük yapıyor

YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Hêzil Özgür, YJA Star güçlerinin, Zîlan’ın fedai ve Bêrîtan’ın direniş çizgisini kendi duruşlarında somutlaştırarak savaşta öncü rolünü sürdürdüğünü söyledi.

YJA Star güçleri tarafından yaratmanın, özgürlüğe ulaşmanın, anlamlı yaşamanın güçlü direnişi ve savaşının yürütüldüğünü söyleyen YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Hêzil Özgür, “Suikast, sabotaj, sızma, pusulama, darbeleme ve daha birçok taktiği içeren gerilla eylemleriyle Hulusi Akar’ın askerlerine üst üste darbeler vurulmaktadır” dedi.

YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Hêzil Özgür, ANF’ye konuştu. Büyük komutan Mahsum Korkmaz şahsında tüm devrim şehitlerini saygıyla anan Özgür, Kürt halkının özgürlüğünü gerçekleştirmek için başlayan mücadelenin, 15 Ağustos’ta atılan ilk mermiyle çetin bir sürece girdiğini hatırlattı.

40 yılı aşan mücadele sürecinde Kürt halkının kendini tanıyarak ve örgütleyerek büyük gelişmeler sağladığını belirten Özgür, “Eruh ve Şemdinli’de atılan ilk mermi, bugün Karadeniz’den Şaho’ya, Dersim’den Avaşîn’e, Amed’den Zap’a yayılarak devam ediyor. Ve her ilerledikçe mücadelenin dozajı daha fazla artıyor. 15 Ağustos’un mirası üzerinden gelişen profesyonel modern gerillacılık, bugün Kürdistan dağlarında, ovalarında işgalci TC ordusuna karşı bir yandan yüzyılların intikamını alırken diğer yandan güçlü bir şekilde zafere yürüyerek özgürlüğün garantisini mücadelesinde somutlaştırıyor” dedi.

BU SİLAHLAR DAİŞ’E KARŞI BİLE KULLANILMADI

Kürt Halk Önderi, Kürdistan halkı ve savunma güçlerine karşı  geliştirilen imha konseptinin dünyada benzerinin olmadığını belirten Özgür, şunları söyledi: “Bütün NATO güçleri savaş tekniği ve maddi imkanlarının hepsini TC devletine veriyor.  Bütün çirkinliği ve hukuksuzluğuyla insanlık dışı bir savaş yürütüyor. Bu savaşta TC ve işbirlikçi güçleri, imha konseptinde ısrar ederek sonuç almak istiyor. Uluslararası güçler çıkarları doğrultusunda hareket ederek bu suçların ortaklığını yapıyor. DAİŞ bütün insanlık için tehlike teşkil eden bir güç olmasına rağmen DAİŞ’e karşı bile nükleer, kimyasal ve fosfor kullanılmadı. DAİŞ’e karşı savaşarak insanlığa sahip çıkan özgürlük gerillasına karşı kullanılmasına sessiz kalınıyor.

DÜŞMAN DAHA DA DERİNE BATIYOR

Bugün savaş sahasında düşman dışarıdan aldığı bütün desteklere rağmen yaptığı hesaplar ve planlamalara ulaşamamış, büyük gerilla direnişiyle karşılaşmıştır. Düşman büyük bir bataklığın içerisine girmiştir, her hareketinde daha da derine batmaktadır. Her gün sonuç alacaklarını söylemelerine ve PKK’yi bitireceklerinin sloganlarını atmalarına rağmen ilk geldikleri bazı yerlerde olsalar da savaşta büyük bir hezimet yaşamaktadırlar. Kullandıkları bütün tekniklerle sonuç alamadıkları için taktik nükleer, termobarik ve kimyasal silahlarla sonuç almaya çalışmaktadır.

CENAZELERE DE SAHİP ÇIKMIYOR

Medya Savunma Alanları’nda özgürlük gerillaları tarafından kıran kırana bir savaş yürütülüyor. Gerillalar yeni ve modern hareket tarzıyla her yerde ve her zaman eylemlilikler geliştirmektedir. Gerillanın bu vuruşları karşısında yaşadığı büyük hezimeti saklamaya çalışan TC, kayıplarını saklamak için ‘uçurumdan düştü, suya düştü, ayağı kaydı, arı ısırması, kazayla oldu’ gibi çocukların bile inanmayacağı gerekçeler uyduruyor. Gerillanın elinde olan cenazelerine bile sahip çıkmıyor ve gerillanın görüntülerle ispatladığı kayıplarını bile kabullenmiyor.

İNANÇ, İRADE VE GÜVEN SAVAŞIYOR

Göğüs göğüse savaşma cesareti olmayan TC askeri, kullanılması yasak olan fosfor silahlarını kullandı. Bununla da sonuç alamayınca bu sefer kepçeleri ve zırhlı araçları kullanarak savaş tünellerini yıkmaya çalışıyor. Savaş tünellerine girme cesareti olmayan TC askerleri özel eğittikleri köpekleri, korucu ve kontraları zorla tünellere itekliyor. Bunların görüntülerini Gerilla TV bütün kamuoyuyla paylaştı. Bu da TC’nin yaşadığı yenilginin göstergesidir. 21. yüzyılın gelişkin tüm tekniğine karşı direnen arkadaşlarımızın elindeki silah özgür yaşama olan inanç, insan iradesine olan güven ve Apocu ruhla iradeyi çelikleştiren bir savaş yürütmektir. Bu savaşta zafere ulaşmak için gerilla canını ortaya koyuyor. Bu savaş kolay yürütülmüyor. Günlerce aç, susuz, uykusuz kalarak kıt imkanlarla savaş yürüten arkadaşlar günün 24 saati yoğun savaş içerisindedir.

TÜRK ORDUSUNUN KORKULU RÜYASI OLDULAR

Zap’ta Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda Skorsky düşürülüp tank imha edilirken, Avaşîn’in Mamreşo Direniş Alanı’nda düşmanın geçen yıl yaptığı operasyon alanında, güya gerillayı bitirdiğini iddia ettiği yerde arkadaşlar eylem yapıp düşman askerlerinin üzerine giderek silah kaldırdı. Xakurkê’de daha önce operasyon geliştirilen yerlerde arkadaşların yaptığı eylemlerle her gün düşmana kayıplar verdiriliyor. Zap’ın batısında ve büyük Zendura direnişinin geliştiği Metîna alanında, Botan’da yapılan eylemler düşmanın yaptığı operasyonlarda kilitlendiğini ve hiçbir başarı elde edemediğini göstermektedir. Özgürlük gerillaları hem direniş tünellerinde geliştirdiği vuruş tarzıyla hem de hareketli timlerimizin geliştirdiği zengin taktiklerden özellikle suikast ve sabotaj eylemlilikleriyle düşman askerlerinin korkulu rüyası olmuştur. TC askerleri içerisinde yeni bir sendrom yaratmıştır. Özgürlük gerillası hem arazide hem de tünellerde direniş ve saldırı pozisyonuyla modern gerillacılığı geliştirerek Apocu ruhla düşmana ağır darbeler vurmaktadır. Savaş ne kadar şiddetlenirse şiddetlensin gerilla her yerde var olacaktır ve mücadelesine devam edecektir.

YJA STAR ÖNCÜ DÜZEYDE ROL OYNUYOR

Bu savaş süreci içerisinde YJA Star güçlerimiz, Zîlan’ın fedai çizgisini ve Bêrîtan’ın direniş çizgisini kendi duruşlarında somutlaştırarak savaşta öncü düzeyinde rol oynamışlardır. Şimdiye kadar geliştirilen onlarca eylemle düşmanın geliştirdiği imha konseptine engel oldular. YJA Star güçleri, hareketli timler ve direniş tünellerinde kendi iradesi ve rengiyle güçlü direnişler sergilemiştir. YJA Star güçleri tarafından yaratmanın, özgürlüğe ulaşmanın, anlamlı yaşamanın güçlü direnişi ve savaşı yürütülmektedir. Suikast, sabotaj, sızma, pusulama, darbeleme ve daha birçok taktiği içeren gerilla eylemleriyle Hulusi Akar’ın askerlerine üst üste darbeler vurulmaktadır.

TARİHTE YER ALACAK GÜÇLÜ DİRENİŞ

YJA Star güçlerinin geliştirdiği savaş bütün dünya kadınlarının direniş mücadelelerine büyük moral kaynağı olarak önemli bir deneyimi ortaya çıkarmıştır. Kadın özgürlük direnişinde tarihte yer alacak güçlü bir direniş yaşanmaktadır. Mizgîn Ronahî arkadaşın saldırı ruhu, Avzem arkadaşın fedai ruhu, Viyan arkadaşın düşmana geçit vermeyen tarzı, Şervin arkadaşın cesaret ve fedakarlığı, Şaristan arkadaşın zafere kilitlenişi, Apocu ruhla geliştirdikleri eylemlerle savaşın gidişatını etkileyerek direniş tarihine damgalarını vurmuşlardır. Bu şehit arkadaşlarımızın çizgisinde gelişen bütün YJA Star eylemleri düşmanın başarısızlığını bir kez daha dünya kamuoyuna göstermişlerdir. Savaş bütün yoğunluğuyla devam ediyor. Biz de HPG ve YJA Star güçleri olarak fedai çizgisinde direnerek, zaferi elde edip Önderliğimizle Özgür Kurdistan’da buluşana kadar şehitlerimizin bize miras bıraktığı direniş bayrağını yükselterek, bu mücadeleyi zaferle taçlandırma sözümüzü yineliyoruz.”