Almanya'da 25 Kasım eylemleri-YENİLENDİ

Hamburg, Berlin, Dortmund, Kiel ve Münih'te 25 Kasım vesilesiyle erkek şiddetine karşı yürüyüşler düzenlendi.

HAMBURG

Hamburg'da yüzlerce kadının katılımıyla 25 Kasım yürüyüşü düzenlendi. Birçok kadın örgütünün destek sunduğu yürüyüşe Kürdistanlılar da Rojbin Kadın Meclisi çatısı altında katıldı. Jungferstieg'de başlayan yürüyüşte Rojbin Kadın Meclisi adına konuşan, insan hakları savunucusu ve Yazar Anja Flach, Türkiye'de yüzlerce kadının erkeklerce katledildiğine dikkat çekti. Rojava'daki kadın öncülüğünde yapılan devrimin tüm dünyaya ilham olduğunu vurgulayan Flach, dayanışma çağrısı yaptı.

Rojbin Kadın Meclisi, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi, ATİK-Yeni Kadın, Sosyalist Kadınlar Birliği, DİDİF Kadın Kolları, Hamburg Feminist Kadınlar Örgütü, Courage başta olmak üzere birçok kadın kurumunun destek verdiği yürüyüş Messehalle semtinde yapılan bir mitingle sona erdi.

BERLİN

Berlin'de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadınlar yürüyüş gerçekleştirdi. Sık sık “Jin, Jiyan, Azadi”, Frauen Leben Freiheit” sloganlarının atıldığı yürüyüşte, Erdoğan rejiminin Türkiye’de ve Kürdistan’da kadın-kırımı gerçekleştirdiği vurgulandı. Sakineler ve Sêvêler'in anıldığı yürüyüşte Rojava, Şengal ve Güney Kürdistan’daki işgal girişimleri sonucu kadınların kaçırıldığı, insanlık suçu işlendiği kaydedildi.

Kadınlar, “Bir Diktatörün Yargılanması için 100 Neden” adıyla da imza kampanyasının startını verdi.

MÜNİH

Münih'teki kadınlar da 25 Kasım vesilesiyle şiddete karşı yürüdü.

Çok sayıda kadın örgütü ve SARA-Kadın Meclisi'nin de katıldığı eylemde, erkek ve devlet şiddeti protesto edildi.

DORTMUND

Dortmund'daki kadınlar da şehrin işlek meydanlarında 25 Kasım için bir araya geldi. Feminist hareketler, Courage, Göçmen Kadınlar Birliği, Rozerin Kadın Meclisi ve TEKO-JIN üyelerinin de katıldığı eylemler yaklaşık iki saat sürdü. Eylemciler, salgın uygulamaları nedeniyle eylemlerini birkaç değişik noktada gerçekleştirdi.

YJK-E adına okunan bildiride kadın mücadelesinin önemine vurgu yapılırken, her kadının örgütlü olmasıyla saldırıların önünün alınabileceği vurgulandı. Eylemde Kürt Kadın Hareketinin 'Diktatörün Yargılanması İçin 100 Neden' kampanyasının startı verildi.

Göçmen kadınlar, Courage ve İranlı kadınlar da ortak mücadelenin önemine dikkat çekti.

Feminist kadınlar, Mirabel Kardeşler'i canlandıran kısa oyunlarını Las Tesis dansı ile sonlandırdı.

KIEL
Almanya'nın Kiel kentinde 25 Kasım kapsamında birçok kadın örgütüyle Kürdistanlı kadınlar, Jiyana Jın Meclisi çatısı altında bir araya geldi.

Eylem diğer bileşenlerle beraber yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Eylemde YJK-E adına okunan bildiriyle, Kürt Kadın Hareketinin 'Diktatörün Yargılanması İçin 100 Neden' kampanyasının startı verildi.