Almanya'da kadına şiddet ve katliamlar arttı

Almanya’da neredeyse her iki günde bir kadın eşi veya partneri tarafından katledilirken, şiddete maruz kalan kadınların sayısının yüz binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Der Spiegel dergisinin Federal Kriminal Dairesi (BKA) verilerine dayandırdığı haberine göre, Almanya’da geçtiğimiz yıl 139 bin kişi mevcut veya eski partneri tarafından şiddete maruz kaldı.

Bu kişilerin 113 bin 965’i kadınlardan oluşurken, 25 bin civarında erkek de kadın veya erkek partneri tarafından şiddet gördü.

Aynı verilere göre, 2016 yılında kadınların şiddete maruz kaldığı vakaların sayısı 109 bin idi. Bu veriler, vaka sayısının 5 bin kadar arttığını gösteriyor.

ÜÇTE BİRİ YABANCILAR TARAFINDAN İŞLENİYOR!

İstatistiklere göre, Almanya’da geçtiğimiz yıl 147 kadın eski veya mevcut eşleri veya partnerleri tarafından katledildi.

Öte yandan, Almanya’da eşler arasındaki şiddet vakaları özellikle yabancı kökenliler arasında oldukça yaygın.

Buna göre, kadınlara karşı işlenen şiddet suçlarında şüphelilerin yüzde 68’i Alman vatandaşı idi.

HER ETNİK VE SOSYO-EKONOMİK KESİMDE MEVCUT

Der Spiegel’e konuşan Federal Aile Bakanı Franziska Giffey, kadınlara yönelik şiddetin toplumun her kesiminde görüldüğüne dikkat çekti.

Bakan, Almanya gibi bir ülkede yılda 147 kadının katledilmesinin kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.

2016’ya oranla kadına yönelik şiddet suçlarındaki artışın nedeni olarak ise, zorla alıkoyma, zorla fuhuş gibi suçların da bu istatistiklere dahil edilmesi gösteriliyor.