Alp: Tüm illerde kadın meclislerimizi oluşturacağız

Kuruluşunu ilan eden HDP Amed Kadın Meclisi hakkında bilgi veren Hasret Alp, "Tüm saldırılara karşı tek kurtuluş yolunun örgütlü mücadeleden geçtiği bilinci ile tüm illerde kadın meclislerimizi oluşturacağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Kadın Meclisi, 15 Temmuz günü  "Özgürlüğümüz için örgütleniyoruz, Denizlerin ruhu ile özgürlüğe yürüyoruz" şiarıyla kuruluşunu ilan etti.  HDP Amed İl Kadın Meclisi’nin kurulma nedeni, amacı ve programına dair meclis üyesi Hasret Alp ile konuştuk.

Tüm kentlerde kadın meclislerinin kurulacağı bilgisini veren Alp, kadınlara dönük derinleşerek artan sistematik şiddetin meclisi kurma ihtiyacını doğurduğunu kaydetti. Alp, “Son süreçlerde artan kadın kırımına, kadın kazanımlarının ve iradesinin gasp edilmesine, partimize dönük saldırılara ve özel politikalara karşı kadınlar yönünü HDP’ye verdi HDP etrafında kenetlendi diyebiliriz.

Bizler de HDP kadın meclisi olarak partimize, kadın mücadelesine  ve ve kazanımlarımıza karşı gelişen tüm saldırılar karşısında örgütlü mücadeleden başka bir alternatif olmadığı bilinci ile ve partimizin tüzüğü gereği illerde kadın meclisi örgütleme çalışmalarına başladık ve 15 Temmuz günü Amed HDP kadın meclis ilanımızı coşkulu bir şekilde gerçekleştirdik. İlerleyen süreçlerde Amed’in tüm ilçelerinde de HDP kadın meclisi oluşumu çalışmaları yürütülecek ve ilçe kadın meclislerimiz ilan edilecektir. Önümüzdeki süreçlerde de Amed'teki tüm kadın örgütleri ve sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşarak çalışmalarımıza yön vereceğiz. Kadınları bilinçlendirme ve örgütleme temelinde çalışmalar yürütmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

SALDIRILARIN NEDENİ KADINA YÖNELİK TAHÜMMÜLSÜZLÜKTÜR

İktidarın kadınları görmeye tahammül edemediğini ve bu nedenle saldırıları arttırdığını belirten Alp, HDP’ye yönelik kapatma davalarının da bu saldırılarının bir parçası olduğunu kaydetti. İktidarın, bir taraftan gözaltı ve tutuklamalarla kadınları  sindirmeye çalıştığını, diğer taraftan bütün siyasal faaliyetlerini illegalize ederek HDP'ye yönelik kapatma davası öncesi ve sonrası partilerini, özelde kadın mücadelelerini ırkçı saldırıların hedefi haline getirdiğini vurgulayan Alp, "Bunun sonucunda 17 Haziran'da İzmir HDP il örgütünde parti çalışanı arkadaşımız katledildi. Bizler partimize dönük katliam hedeflemeye varan ırkçı saldırıların da kapatılma davası  sürecini de iktidarın dilinden ve söylemlerinden bağımsız ele almıyoruz" ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDA DİRENİŞ VAR

İktidarın saldırıların toplumun tüm kesimlerine yayıldığına dikkat çeken Alp, iktidar politikalarının yol açtığı sorunlara işaret ederek şunları belirtti: "Partimize ve kadın mücadelemize dönük saldırıların en üst düzeyde olduğu bu süreçte bir taraftan da ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz salgınla birlikte derinleşmiş, iktidarın halka değil, sermayeyi kurtarmaya girişmesi derin yoksulluk, işsizlik ve ağırlaşan sömürü en çok kadınları vurmuş durumdadır.

Salgın yasaklarıyla da birleşince kadınlar evlere gönderilmiş, yoksulluk ve şiddetle baş başa bırakılmıştır. Erkek iktidarın kadın düşmanlığı İstanbul Sözleşmesi kazanımımızı gasp ederek bir kez daha çok açık kendini belli etmiştir. İşçi ve emekçi kadınlar haksız uygulamalarla (Emek sömürüsü, ücret eşitsizliği vb.), yoksullukla mücadele karşısında direniş halindedir. Ülkenin dört bir yanında direnmektedir."

KADINLAR İÇİN ADALET DEMEKTEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

"Tüm bu saldırı ve yönelimlere karşı bizler; adaletsizlik son bulana kadar ‘Kadınlar için adalet’ demekten asla vazgeçmeyeceğiz" diyen Alp konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Kadınlara yoksulluğu reva görenlere karşı mücadele etmeye, kadınlarla buluşmaya devam edeceğiz ve kadınların taleplerini dile getirip bu taleplerin karşılanması için çalışmalarımızı yürütüp bu temelde politikalar üreteceğiz. Tüm saldırılara karşı tek kurtuluş yolunun örgütlü mücadeleden geçtiği bilinci ile tüm illerde kadın meclislerimizi oluşturacak. Partimizi de, Kazanımlarımızı da ortak mücadele ile savunacağız.

Yaşamın her alanında ben varım diyen kadınlara sesleniyoruz; HDP’ye yönelik kapatma davası da dahil olmak üzere saldırılar tüm kadınlaradır, halklaradır, HDP'nin savunduğu yeni, eşit ve özgür yaşamadır. Erkek egemen rejimin tüm saldırıları ile ancak örgütlü ve ortak mücadelemiz baş edebilir. Haklarımız, kazanımlarımız, yeni yaşam iddiamız için gelin hep birlikte mücadele edelim" diye konuştu.