Amed’de kadınlaradan tecavüz ve cinsel saldırı protestosu

Amed’de Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen TJA’lı kadınlar, Batman ve Şırnak’ta yaşanan tecavüz ve cinsel saldırıları protesto etti.

Tevgera Jinen Azadi, (TJA) son dönemde üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ile Batman ve Şırnak’ta yaşanan cinsel saldırılara ilişkin basın açıklaması düzenledi. Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleşen basın açıklamasına HDP’li kadınlar da destek verdi. Burada konuşan TJA aktivisti Beritan Önen, Batman ve Şırnak’ta yaşanan tecavüz ve cinsel saldırıların, kadınlara yönelik gerçekleştirilen baskılardan bağımsız ele alınmaması gerektiğini kaydetti.

Gözaltı, tutuklama ve işkenceyle kadın mücadelesinin hedef alındığını belirten Önen, “Bilmelidirler ki bizler Sakinelerin, Leyla Kasımların ve Hevrin Xeleflerin ardıllarıyız. Kadın mücadelesinden vazgeçmiyor ve kadın mücadelesi yargılanamaz diyoruz” dedi.

Kadınların dört duvar arasında koyularak seslerinin kısılmaya çalışıldığını ifade eden Önen, “Fakat bilmiyorlar ki Kürt Kadın Hareketi yaşamın her alanında güçlü bir şekilde mücadele ediyor. Dört duvar arasında olurlarsa da fikirlerini ve seslerini sokaklara ulaştırıyorlar. Mücadeleci kadınlar sayesinde bizler karanlıklardan kurtulacağız ve Kürdistan coğrafyasına huzur getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bugün adliyede 21 kadın şahsında kadın mücadelesinin yargılandığını kaydeden Önen, yürütülen politikalarla Kürt kadın hareketinin tasfiye edilmek istendiğini belirtti.

Batman ve Şırnak’ta uzman çavuşlar tarafından gerçekleştirilen tecavüz ve cinsel saldırılara da dikkat çeken Önen, kadınlara yönelik baskılar ile iki gündür Batman ve Şırnak’ta yaşanan cinsel saldırıların aynı zihniyet tarafından üretildiğini belirterek, yaşamın her alanında istismara, tecavüze karşı alanlarda olacaklarını vurguladı.

Açıklama, slogan ve zılgıtlar eşliğinde son buldu.