Amed’de kadınlardan İstanbul Sözleşmesi için eylem

DAKP, Rojava Parkı’nda İstanbul Sözleşmesi için eylem gerçekleştirdi. Kadınlar polisin eylemi engelleme girişimini oturma eylemiyle protesto etti.

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKP), 1 Temmuz’da Türkie’nin çekilmesi planlanan İstanbul Sözleşmesine ilişkin Amed’in Kayapınar ilçesi Rojava Parkı’nda eylem yaptı.

Eyleme Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed milletvekilleri Dersim Dağ ve Remziye Tosun, Tevg, Rosa Kadın Derneği ve DAKP bileşenleri katıldı.

“İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmiyoruz” yazılı pankart ve “İstanbul Sözleşmesi’nden korkmayın”, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır”, “Kadınlar Deniz’dir” dövizler taşınırken, sık sık, “Haklarımızdan vazgeçmiyoruz”, “Jin jiyan azadi”, “Deniz Poyraz isyanımızdır”, “Direne direne kazanacağız” ve “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganlarını attı. 

Yürüyüş yapmak isteyen kadınlar, polisler tarafından çembere alınarak engellenmek istendi.

Bunu protesto eden kadınlar açıklama yapmayarak oturma eylemi düzenledi.

Kadınlar, “Bugün sözleşme için buradayız. Deniz ve Gülistan için buradayız. Hep birlikte ses verelim. Ne erkekler ne barikatlar ne de şu an önümüzde duran erkekler engel olamaz bize. Protesto edip açıklama okumuyoruz. Failleri aklayan zihniyetten farkınız yoktur” diyerek zılgıt ve sloganlarla eylemi sonlandırdı.