Amedli kadınlar 8 Mart mitingine hazır

Amed 8 Mart Tertip Komitesi Üyesi DBP Amed İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, tüm kadınları mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na çağırdı.

Dünyanın her yerinde Pazartesi günü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanacak. Kürdistan ve Türkiye'de de kadınların dolu dolu programları olacak. Özellikle başkent Amed'de Tevgera Jinên Azadiyê (TJA) öncülüğünde tüm kadın kurumları İstasyon Meydanı'nda olacak. Yaklaşık 15 gündür 8 Mart mitingine hazırlanan kadınlar, Pazartesi günü coşkulu bir final yapmayı planlıyor. Salgın koşullarını da dikkate alarak miting yapacak olan kadınlar, tüm tedbirleri almış durumda.

8 Mart Tertip Komitesinde de yer alan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, mitingin detaylarına ilişkin konuştu.

Gülmez, miting alanına girecek olan insanların HES koduna bakılacağına ve kapılarda dezenfektanların bulunacağına dikkat çekti. Yine katılımcıların sağlık güvenliğini sağlamak adına kapılarda peçete, su ve kolonyaların da olacağını belirten Gülmez, alanda olanların birbirlerine temas etmemeleri için sahneden sık sık anonsların yapılacağını kaydetti.

'SALGIN TEDBİRLERİ ALINDI'

Gülmez, havanın açık ve güneşli olmasının onlar için avantaj olduğunu söyleyerek, konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Biz tertip komitesi olarak tüm önlemlerimizi alacağız ama katılımcıların tedbir almaları gerekiyor. İnsanların birbirlerine çok temas etmemeleri ve duyarlılık göstermeleri lazım. En önemlisi de HES kodlarının olmasıdır. Çünkü kodları olmazsa içeri alınmayacaklar. Herkesin HES kodlarını önceden alması lazım. Yine herkes alanda maskeli olacak."

'KADIN KADININ KURTULUŞUDUR!'

Yürüttükleri 8 Mart çalışmalarına ilişkin de bilgiler veren Gülmez, şunları paylaştı: "Halkımız ile iç içe, beraber idik. Pazarlarda, evlerde, sokaklarda dolu dizgin bir çalışma yürüttük. Kadınların isteklerini ve sorunlarını dinledik. Kadınlarla bir bütünleşme sağladık ve onlarda ciddi anlamda bir özgürleşme tutkusunun olduğunu gördük. Yine barış umudunun olduğunu gözlemledik. Bu umudu korumak ve canlandırmak adına birçok şey yapmak gerekiyor. Çünkü kadınlar artık toplumda barış ve huzur istiyorlar. Kadınların bu istekleri aslında genel toplumun istekleridir. Kadınlarla birbirimize dokunmamız gerektiğini hissettik. Çünkü kadın, kadının umudur. Kadın, kadının kurtuluşudur."

'CİDDİ KATILIM BEKLİYORUZ'

8 Mart günü miting alanından verecekleri mesaja değinen Gülmez, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
"İstasyon Meydanı'nda ciddi bir katılımın olacağını düşünüyoruz. Gerçekten bir coşku ve umudun olduğunu görüyoruz. O gün, o meydandan elbette bir mesajımız olacak; eril zihniyete karşı kadın eksenli ve kadının bakış açısını esas alan bir toplumsal saha örme mesajı vereceğiz. Yine demokratik moderniteyi kadın eksenli düşünce ile örüp toplumda bunu yaygınlaştırma mesajımızı da vereceğiz. Tabii olmazsa olmaz mesajlarımızdan biri de kadın katliamlarını ve soykırımını durdurmak olacaktır. O yüzden de 8 Mart bizim için çok önemlidir, yeniden doğuş gibidir. Tüm kadınların o gün orada bizimle olmaları gerekiyor. "