Ankara’daki eşbaşkanlık eylemine polis saldırdı

HDP Ankara Kadın Meclisi’nin “Eş başkanlık mor çizgimizdir” şiarıyla düzenlemek istediği eyleme polis saldırdı. HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın darp edildiği eylemde 8 kadın gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) bağlı Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine 19 Ağustos’ta atanan kayyumlara karşı “Eşbaşkanlık mor çizgimizdir” diyen HDP’li kadınlar, bugün eş zamanlı 5 ilde eylem gerçekleştirdi.

Bu kapsamda “Eşbaşkanlık mor çizgimizdir” HDP Ankara İl Kadın Meclisi de belediyelere atanan kayyumlara ve kadın katliamlarına dikkat çekmek amacıyla HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın katılımıyla Tunalı Hilmi Caddesi’ne yürüyüş düzenlemek istedi. Yürüyüş öncesi Kuğulu Park’ta bir araya gelen kadınların etrafını çevik kuvvet sardı ve eylem başlamadan saldırdı. Polisin saldırısı sonucu 10'a yakın kadın gözaltına alındı. Gözaltı sırasında “Eş başkanlık mor çizgimizdir” pankartını yırtan polisler, Beştaş ve HDP Ankara İl Eşbaşkanı Zeyno Bayramoğlu’nu da darp etti. Bu sırada çevik kuvvet amirinin, Bayramoğlu’na “Aklını alırım” demesi dikkat çekti.

Polisin saldırısına tepki gösteren Beştaş ise, “Faşizm uyguluyorsunuz. Sokak ortasında işkence ediyorsunuz. Vatan Partisi gelip eylem yapıyor. İktidar partisinin desteklemediği hiçbir eylem yapılamıyor. AKP organize edecek eylemleri, sivil toplumu da o yaratacak. Hem iktidar hem muhalefet olacak. Ankara’nın göbeğinde kadın haklarına dair basın açıklaması yaptırılmıyor. Korkuyorlar kadınlardan, en büyük korkuları kadınlar. Ama kadınlar onların iktidarını alaşağı edecek görecekler” ifadelerini kullandı.

Eylemde gözaltına alınan bazı kadınların isimleri ise şöyle: Zeyno Bayramoğlu, Aslı Bayramoğlu, Bedriye Irmak, Emine Kaya, Betül Koca, Aslı Viyan Saraç, Birsen Kaya, Sibel Polat.”