AvEG-KON: Özgürlük ve eşitlik için 8 Mart’ta kadın grevine

8 Mart’a ilişkin açıklama yapan AvEG-KON, “kadınların hak alma mücadelesini selamlıyor, erkek egemen düzenin suskunluğumuzdan aldığı cesareti kırmak için özgürlüğümüze sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-KON) şunları belirtti: “Kadınlar, yüzyılların tarihi birikimiyle özgürlük ve eşitlik için mücadelelerini sürdürüyor. Ve her 8 Mart’ta meşruluğumuzdan aldığımız gücümüzü bir kez daha hatırlatıyoruz.

New York’ta, 40 bin dokuma işçisi kadının sermayenin emek sömürüsüne karşı yürüttüğü mücadele, kadının örgütlü gücü ile neler gerçekleştirebileceklerini, bize bir kez daha işaret ediyor.

Onlar, düşük ücrete, uzun ve kötü çalışma koşullarına isyan ettikleri için tekstil patronları tarafından defalarca saldırıya maruz kaldılar. 129 kadın işçi gerçekleşen grev esnasında fabrikanın ateşe verilmesi ile katledildiler. Tekstil patronlarının kadın işçilere saldırısı emek mücadelesine karşı gerçekleştirilen siyasal bir katliamdı.

Haklarını eşitlik ve özgürlük taleplerine sarılarak isteyen 40 bin dokuma işçisi kadın, güçlü bir kolektif duyguyla direnişlerini sürdürmüşlerdi. Onların mücadelesi, dünden bugüne kurulan bir mücadele köprüsüdür.

8 Mart’tan bugüne özgürlük için mücadele yürüten birçok kadın kapitalistler tarafından siyasal saiklerle katledildiler. ‘Cadı avları’ kesintisiz sürdü.

Sermaye devletleri, bilgi ile kuşanan, haklı bir dava uğurunda ölümü göze alan kadınlara karşı bilinçli bir politika uyguluyor. Siyasal katliamlarla, onların özgürlük isteyen çığlıklarını boğmak istiyor. Halkların mücadelesini teslim almak istiyor.

Ama yanılıyorlar! İşte dünyanın her tarafından seslenerek hesap soruyor kadınlar! Bugün, dünyanın her yerinden, tüm kentlerinden kadınlar eşitlik, adalet, özgürlük ve dayanışma için seslerini ve isyanlarını birleştiriyorlar. Dünya kadın grevi, dünyanın birçok noktasındaki milyonlarca kadını grev dalgası etrafında birleştiriyor. Kadınlar, ücret eşitsizliğine, şiddete, kadın cinayetlerine, kürtaj hakkının gasp edilmesine, kadın bedeni üzerindeki tahakküm politikalarına karşı üretimden gelen gücünü harekete geçirerek mücadele alanlarını mesken tutuyor.

Bizler bulunduğumuz her kentte, her sokakta, kadın grev dalgasını büyütmek için harekete geçmeliyiz. Erkek emekçileri, daha fazla kadının 8 Mart Kadın Grevine katılmasını olanaklı kılmak için seferber olmaya çağırıyoruz.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu olarak kadınların hak alma mücadelesini selamlıyor, erkek egemen düzenin suskunluğumuzdan aldığı cesareti kırmak için özgürlüğümüze sahip çıkmaya çağırıyoruz!”