Ayla Akat’tan 8 Mart mesajı: Sesimiz sesinize karışacak

AKP/MHP iktidarınca rehin tutulan Kadın siyasetçi Ayla Akat Ata, 8 Mart mesajında, “Bizim sesimiz, bizim sözümüz, salonlarda, meydanlarda olan tüm kadınların sesine karışacak" dedi.

Siyasi soykırım operasyonları kapsamında 2 Ekim 2020'de rehin alınan Rosa Kadın Derneği Kurucu Üyesi Ayla Akat Ata, Sincan Kapalı Cezaevi’nden 8 Mart mesajı gönderdi. 

Yakınlarıyla yaptığı telefon görüşmesinde tüm kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı ileten Ata, şöyle dedi: “Ben bu 8 Mart’ta, pandemiye rağmen mitinglerde olan tüm kadınlarla halay çekeceğim. Ben bu 8 Mart’ta, salonlarda eşitlik ve özgürlük diyen ve bu konuda farkındalık ve bilinç yaratan tüm kadınlarla birlikte sesimi ve sözümü söyleyeceğim. 

Ben bu 8 Mart’ta, gece yürüyüşünde kol kola olan tüm kadınlarla birlikte bir kez daha ‘bir can daha eksilmeyeceğiz’ diyeceğim. Bu 8 Mart’ta, Sincan’da düşünceleri ve örgütlenme haklarını kullandıkları için cezaevinde olan tüm kadınlarla birlikte, siyaset yapma hakkını kullanan tüm kadınlarla birlikte halay çekeceğim. Bizim sesimiz bizim sözümüz salonlarda meydanlarda olan tüm kadınların sesine karışacak. Vardık, varız, var olacağız.”