Ayşe Gökkan: 8 Mart, devlet ve erkeğe başkaldırıdır

TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan, tutsak edildiği Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nden 8 Mart mesajı gönderdi. Gökkan, 8 Mart’ın devlet ve erkeğe başkaldırı olduğunu belirtti.

Cezaevinde rehin tutulan TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan, Dicle Amed Kadın Platformu öncülüğünde Amed’deki İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge mesaj gönderdi.

Gökkan’ın mesajı binlerce kadının alkışları arasında okundu. Polis ses sistemine müdahale ederek, mikrofonun sesini kapattı.

Polis engeline rağmen mesajı okunan Gökkan, 8 Mart’ın ırkçılık, dincilik, cinsiyetçiliğin panzehiri olduğunu belirtti.

Gökkan’ın mesajı şöyle:

“Şengal, Kobanê, Hesekê, Hewlêr ve ülkede, dünyanın her yerinde direnen kadınlara selam olsun. İçeriden ve dışarıdan birbirimize ses veriyoruz. Kürdistan’ın dört parçasında ve Türkiye’de bulunan kadınlara 8 Mart’ı armağan ediyorum. Yaşamını mücadele uğruna yitiren kadınlar önünde saygıyla eğiliyorum. Biz Kürt kadınları yüzyıllardır feodal yapıya karşı, devlet sistemine karşı mücadele ediyoruz. Kapitalist, militarist sisteme karşı 8 Mart’ta da Gülistan ve İpek’i unutmayacağız. Kürt, Arap, Asuri, Türkmen ve diğer kimliklere sahip tüm Ortadoğu kadınlarının 8 Mart’ını kutluyorum.

 

Hesekê, Silopi, Kobanê, Paris, Şengal’de ihanet sonucu katledilen kadınların akıbetini sorana kadar mücadele edeceğiz. Bizler toprağın ve suyun, yıldız ve güneşin, yer ve gökyüzünün yoldaşları tecridi hiçbir zaman kabul etmeyecek. İmralı’da uygulanan tecrit, tüm ulus devletlerin alnında kara bir lekedir. Biz zindanlarda haykırıyoruz: Bimre tecrîd bijî azadî (Kahrolsun tecrit, yaşasın özgürlük).

 

8 Mart ırkçılık, dincilik, cinsiyetçiliğin panzehiridir. Biz sisteme karşı mücadele eden kadınlar, tüm zindanları boşaltmadan, kadınlar özgürleştirilmeden mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bir kez daha tekrarlıyoruz. 8 Mart feodal yapıya karşı bir direniştir. 8 Mart mücadelesi Boko Haram, El Şabab, DAİŞ’e ve üniformalı erkeklere karşı verilen mücadeledir. 8 Mart evde, sokakta, okulda, devlet ve erkeğe karşı başkaldırıdır. 8 Mart isyandır. Yaşasın kadın mücadelesi, yaşasın kadınların birliği, yaşasın zindandaki kadınların direnişi, yaşasın kadın yaşam özgürlük.”