Ballıkaya: Kadın özgürlükçü çizgide kararlıyız

DEM Parti Kadın Meclisi’nden Several Ballıkaya, demokratik yerel yönetimler ilkelerine bağlı olarak yerel seçimlerde kadın özgürlükçü çizgiyi uygulamakta kararlı olduklarını söyledi.

DEM Parti Kadın Meclisi’nden Several Ballıkaya, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerinde hem gasp edilen belediyeleri hem de gasp edilen kadın kazanımlarını yeniden almak için yola çıktıklarını vurguladı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi’nden Several Ballıkaya ANF’ye konuştu. Ballıkaya, 200 merkezde ön seçim gerçekleştirecek olan partisinin önceliklerinden birinin kadın temsiliyeti olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Kadın sömürüsü, tüm diğer sömürü biçimlerinin katmerlisidir. Kadının olmadığı mücadele ve kadının kurtuluşu olmadan toplumsal özgürlüğün kazanılması mümkün değildir. Bu nedenle kadınların örgütlenmesi ve kurtuluşu birincil öneme sahip.”

BÜYÜK MÜCADELE HATTI KARARLILIĞI

Yerel seçimler için DEM Parti Kadın Meclisi olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Ballıkaya, şöyle devam etti: “Kadın Parti Meclisi ve Parti Meclisi, kadınların kazanımlarının geri alınmasında hemfikir oldu. Bunun için büyük bir mücadele hattı oluşturmak kararlılığı ifade edildi. Öte yandan derinleşen yoksulluk, en çok kadınları etkilemekte. Kadın yoksulluğu ve bunun sonuçlarını gidermeyi esas çalışmalar, önümüzdeki sürecin önemli başlığı olacaktır. Bu süreçte ortaya konulan en önemli görev ve hedeflerden biri de iktidarın kadını sosyal hayattan çekerek eve hapsetmek istemesine karşı kadını sosyal hayata katacak çalışmalar yapılması konusundaki görüş birliğidir.”

KADIN KAZANIMLARINI GERİ ALACAĞIZ

Kayyumlarla en çok kadın kurumlarının hedef alındığını ve şimdi de hem belediyeleri hem de gasp edilen kadın kazanımlarını yeniden almak için yola çıktıklarını vurgulayan Ballıkaya, şunları ifade etti: “Kadın kazanımlarının en fazla geri alındığı uygulamalardan bir de seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum atanması ve belediyelere el konulmasıdır. Belediyelerde kayyum eliyle kadınlara yönelik çalışmalar sona erdirilmiş, merkezler ve ortak üretim yapılan alanlar kapatılmıştır. Bu seçimin en önemli görevi belediyeleri geri alıp halklarımızla birlikte ve halklarımız için yönetim anlayışı ile bir yerel yönetim modeli uygulamaktır. Kadınlardan alınanları, hep birlikte alarak yeniden kadınlara vereceğiz. Kentlerimizi kadınların söz ve yetki sahibi olduğu bir anlayışla hep birlikte yönetmek istiyoruz. İnsan onuruna, sağlığına uygun kentlerin inşasını sağlamak hedefiyle hazırlanıyoruz.” 

BİRLİKTE KAZANMAYA ÇAĞIRIYORUZ

DEM Parti Kadın Meclisi’nin, demokratik yerel yönetimler ilkelerine bağlı olarak yerel seçimlerde kadın özgürlükçü çizgiyi uygulamakta kararlı olduğunu bir kez daha ilan ettiğini kaydeden Ballıkaya, şunları ekledi: “Yerinden ve yerelden yönetme anlayışının en temel kurucu unsurları kadınlardır. Kadın Meclisimiz, kadın dostu kentlerin inşasını gerçekleştirme iddiasında. Kayyumla gasp edilen belediyelerin kazanılması ve kent uzlaşısıyla yürütülecek ön seçim uygulaması anlayışını güçlendirmek, geliştirmek ve sonuca ulaştırmakta kararlı. Bu amaçla eşbaşkanlık ve eşit temsiliyet ilkesinin hayata geçmesi için kadınların aday adaylık başvurusunda teşvik edilmesi, aday adaylarının propaganda olanaklarına güç verilmesi kararlaştırılan önemli bir başlıktır. Erkek egemen iktidara boyun eğmeyen, her koşulda eşitlik, özgürlük ve adalet talep eden tüm kadınları birlikte çalışmaya ve birlikte kazanmaya çağırıyoruz. DEM Parti zamanı, şimdi kadın zamanı, şimdi özgürlük zamanı.”