Berceto’daki Soğuk Nehir köprüsüne Hevrin Xelef’in ismi verildi

Berceto Belediyesi, Soğuk Nehir köprüsüne Hevrin Xelef’in ismini verdi.

İtalya’nın Parma kentine bağlı Berceto Belediyesi Kürt halkı ile dayanışmasını sürdürüyor.

Berceto Belediyesi sınırlarında bulunan “Rio Rivi Freddi – Soğuk Nehir” üzerindeki köprüye, Türk devletinin 9 Ekim 2019’da Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı işgal ve soykırım saldırılarında çeteler tarafından katledilen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri ve kadın aktivisti Hevrin Xelef’in ismi verildi.

Köprünün açılışı bugün sabah saatlerinde yapıldı. Köprünün her iki tarafında bulunan tabelaya Xelef’in fotoğrafları ve “Kadın halkları için mücadele etti, bizim ihanetimiz sonucu öldü” yazıldı.

Törende Berceto Belediye Başkanı Luici Lucchi yaptığı konuşmada Kürt halkının yaşadığı tüm zorluklara ve katliamlara rağmen, demokrasi ve barış mücadelesinde ısrar ettiğini dile getirdi. Lucchi Kürt halkının yalnız bırakılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Açılışta bölge meclis üyesi Paola Gazzolo, Kürt Halkı ile Dayanışma Ağı’ndan Nelly Bocchi ve İtalya Kürt Komitesi adına ise Serkan Xozatlı birer konuşma yaptı.

Geçtiğimiz yıl da Berceto belediye Ghiare Tren İstasyonu’na Rojava’da işgalcilere karşı yürütülen mücadelede enternasyonalist olarak yer alan Lorenzo Orsetti’nin (Tekoşer Piling) ismi verilmişti.

5 Ekim 2019’da ise yine aynı belediye Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a fahri hemşerilik ödülü vermişti.