Barış Annelerinden KDP'ye tepki

Amed Barış Anneleri Meclisi, KDP'nin işbirlikçi planlarına tepki göstererek, diyalog çağrısı yaptı.

Amed Barış Anneleri Meclisi, Güney Kürdistan'daki işbirlikçi politikalara karşı meclis binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamayı anneler adına Emine Deniz ve Meryem Turan yaptı.

Güney Kürdistan’da yaşanacak herhangi bir çatışmanın Kürtler açısından bir kazanım olmayacağını vurgulayan Emine Deniz, Mesut Barzani’nin yaşananlara bir an önce müdahale etmesi gerektiğini, yoksa olası çatışma durumunda çok kötü sonuçların yaşanacağını kaydetti. Deniz, “Bir an önce her iki tarafı da diyaloga çağırıyorum. Birakujî politikasından vazgeçsinler, bu bizim için bir kazanım değildir. Yeter artık! Biz kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz. Biz anneler her daim barıştan yana olduk ve barış için uzatılan her eli tutmayı da bildik. Barzani de bize barış elini uzatsın” dedi.

‘KDP OYUNA GELMEMELİ!'

Meryem Turan ise KDP’nin diğer devletlerin oyununa gelmemesi gerektiğini, Kürt çocukların kanı üzerinden siyaset yapılmamasını istedi. Turan, "Artık yeter! Kürt çocukların kanı dökülmesin. Bizim çocuklarımızın kanıyla siyaset yapmasınlar. Eğer Barzani şu an orada rahat oturabiliyorsa bu Kürtler sayesindedir. Bize karşı yapılanlara artık yeter diyoruz” diye konuştu.

Açıklama, “Dayîk şer naxawzin, aşîtiyê dixwazin” sloganı ve alkışlarla sonlandırıldı.