Barış Annesi Yiğit'in tutuklanması protesto edildi

Amed Barış Anneleri Meclisi, Nezife Yiğit'in tutuklanmasını protesto etti.

Amed Barış Anneleri Meclisi, Amed merkezli 5 farklı kentteki siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alındıktan sonra 15 Kasım’da üyesi Nezife Yiğit’in de aralarında bulunduğu 14 kişinin tutuklanmasını protesto etti.

Ofis semtinde bulunan meclis binasında yapılan toplantıda konuşan Barış Annesi Raife Özbey, "Bu zulüm nedir? Bu tutuklamalar ve gözaltılar nereye kadar sürecek? Tutuklanmayı kabul etmiyoruz. Biz de bu coğrafyada insanca yaşamak istiyoruz. Artık yeter! Bunlarda hak, hukuk, adalet diye bir şey kalmamış. Bu uygulamalar ve verdikleri kararlarla Türkiye'yi de yok etmenin eşiğine getiriyorlar" dedi.

Özbey, kalp krizi geçirmesi sonrası avukatlarının başvurusuyla 5 Eylül 2020'de tahliyesine karar verilen 72 yaşındaki Barış Annesi Makbule Özbek’in yargılandığı davaya dikkat çekti. Özbey, "Anneler olarak gittiğimiz hasta ziyaretleri ya da taziyeler suç delili sayılıyor. Bu sebeple 72 yaşındaki barış annesi Makbule Özbek'e ceza verilmek isteniyor. Arkadaşlarımız herhangi bir suç işlememiştir" diye konuştu.