Behdinanlı gerilla: Behdinan ayağa kalkmalı

YJA Star gerillası Rûken Dilgeş, başta Zêbari aşireti olmak üzere Behdinan halkını, esareti kabul etmeyip düşmana karşı ayağa kalkması gerektiğini söyledi.

Behdinanlı olan YJA Star gerillası Rûken Dilgeş, halk ve gerillanın birlikte mücadelesinin kesinlikle başarı getireceğini vurguladı.

13 yıllık gerilla olan YJA Star gerillası Rûken Dilgeş, ANF’ye konuştu.

Dilgeş, Türk ordusunun, Heftanîn, Xakurkê ve Garê’nin ardından Avaşîn, Zap ve Metîna’ya kapsamlı saldırı başlattığını; her saldırıya da büyük bir direnişle yanıt verildiğini söyledi. “Biz halkımız için buradayız. Canımız pahasına büyük bir direniş sergiliyoruz” diyen Rûken Dilgeş, Türk ordusunun teknik olanaklarını ve hiçbir normu tanımayan uygulamalarına işaret etti. Kimyasal dahil hiçbir yöntemden sakınmayan Türk ordusunun vahşi saldırılarına rağmen direnişin kırılamadığını kaydeden Dilgeş, “Bizim her arkadaşımız 30 Türk askerine bedeldir. Zaten büyük bir direniş gösterilmekte. Ne kadar anlatsak de eksik kalacak” dedi.

Kendisi de Behdinanlı olan YJA Star gerillası Rûken Dilgeş, özellikle Behdinan’daki halka seslenmek istediğini söyledi. Dilgeş, şöyle konuştu: “Behdinan’daki halkımız ayağa kalkmalı ve esareti kabul etmemeli. Biliyorum Behdinan’daki halkımız üzerinde büyük bir baskı var ama kendini çaresiz olarak görmemeli. Özellikle Zêbari aşireti bu baskıyı ve esareti kabul etmesin. Halk ve gerilla birleşirse başarı kesinlikle başaracağız.”