Bern’de 9 Ocak Katliamı protesto edildi

İsviçre’nin Bern kentinde Paris katliamı, yıldönümünde Fransız konsolosluğu önünde düzenlenen bir eylem ile protesto edildi.

İsviçre Kürt Kadın Birliği (YJK-S) çağrısıyla Bern Fransa konsolosluğu önünde düzenlenen eylemde 9 Ocak günü Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ile Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in fotoğrafları taşındı.

Sık sık “Jin, jiyan, azadi, Sara, Rojbîn, Ronahî”, “Kadın katili Erdoğan”, “Çocuk katili Erdoğan”, “Avrupa finanse ediyor, Türkiye katlediyor” sloganları atıldığı eylemde Almanca ve Fransızca bildiriler de okundu.

Eylemde yapılan konuşmalarda “PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez (Ronahî) 9 Ocak 2013’te Fransa’nın başkenti Paris’te katledildi. Aradan geçen 7 yıl boyunca Fransa devleti katliamı aydınlatmamıştır. Fransa devleti bu katliamı aydınlatmadığı sürece katliamın ortağı ve sorumlusu olacaktır. Fransa devletinden katliamın aydınlatılmasını talep ediyoruz” denildi.

Katliamın aydınlatılmasını talep etmek amacıyla bir heyet tarafından hazırlanan doyalar Fransa konsolosluk yetkililerine teslim edildi ve heyet tarafından konsolosluk kapısına siyah çelenk bırakıldı.

11 Ocak’ta Paris’te yapılacak olan merkezi protestoya katılım çağrılarınında yapıldığı eylem sloganlarla sonlandırıldı.