Birleşik Kürt Kadın Platformu: Kürtler arası diyalog gerek

Birleşik Kürt Kadın Platformu, diyalog çağrısı yaparak, "Kürt politik aktörleri sesimize kulak vermeye çağırıyoruz" dedi.

Birleşik Kürt Kadın Platformu, bir mektup yazarak, Kürtler arası diyalog çağrısında bulundu.

'TÜRKİYE KARDEŞ KAVGASI ÇIKARIYOR'

Platformun mektubu şöyle:

"Sayın Yetkililer,

Bizler farklı dünya görüşlerine, farklı siyasi anlayışlara sahip Kürt kadınları olarak bir araya geldiğimizde, temel amacımız öncellikle Kürtler arası barış ve diyaloğa katkı sunmaktı.

Bugün Kürt halkının da içinde yer aldığı ülkeler, hassas bir dönemden geçmektedir. Irak ve Suriye’nin artık eskisi gibi iki şehir olarak kalmayacağı ortadadır. Bu durum karşısında 'tedirgin' olan Türkiye ve İran, yaşanan gelişmelerden pek hoşnut değiller.

Bundan ötürü bu iki ülkenin, Irak ve Suriye’yi dizayn etmeye yönelik çabaları var olan sorunları daha da büyütüyor ve ister istemez süper güçlerin devreye girmesine zemin hazırlıyor. Bugün Rojava’da olup bitenler, anlatmak istediğimiz durumu gayet açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

Türkiye ve İran’ın, Irak ve Suriye’nin 'Toprak bütünlüğünü' koruma adına yaptıkları müdahaleler, adı geçen ülkelerin dışında, Türkiye’de de çatışma, acı ve savaşa neden olmuştur.

Tarihte her zaman benzerine şahit olduğumuz gibi, çağımızda yine böylesi bir süreçten geçiyoruz. Ortada var olan çatışmacı politikalar en çok bize yansıyor ve hatta 'kardeş kavgası' tehlikesini de yaratıyor.

'ULUSAL HAKLARI ELDE ETMEK İÇİN...'

Çatışmalı ortamların en büyük mağdurları ise öncellikle kadınlar ve çocuklar oluyor. Biz, Kürt kadınları olarak bu durumu asla bir KADER olarak görmüyoruz. Bizim adımıza yürütülen ve bizi etkileyen siyasi gelişmelerde söz sahibi olmak istiyoruz.

Özellikle, Kürt halkının kendi arasında geliştirilmek istenen şiddet politikalarına, ‘DUR’ demek istiyoruz. Kürt halkının demokrasi ve ulusal haklarını elde etme mücadelesinin ancak ve ancak Kürtler arası diyalog ve barışçıl politikadan geçtiğine inanıyoruz.

Bu bağlamda, tüm Kürt politik aktörleri sesimize kulak vermeye çağırıyoruz. Kürt kadınları olarak, bundan böyle diyaloğu geliştirmek adına sık sık bu çağrıları yineleyeceğimizi de dile getiriyoruz."