Britanya Zilan Kürt Kadın Festivali coşkuyla tamamlandı

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 17. Zilan Kürt Kadın Festivali yüzlerce kişinin katılımı ile coşkulu bir şekilde sona erdi.

Festival, Jiyan Kadın Meclisi tarafından pazar günü Kürt Toplum Merkezi'nde düzenlendi

''Diren, Örgütlen, Özgür Yaşa!'' şiarıyla organize edilen festival, zengin bir programa ev sahipliği yaptı.         

Oldukça yoğun bir katılımla başlayan festivalde, devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından Jiyan Kadın Meclisi eşbaşkanlarından Özgür Jiyan açılış konuşmasını yaptı.

Jiyan, Güney Kürdistan’daki işgal operasyonlarıyla yeni bir Kürt soykırımı yaşandığını belirterek, Türk devletinin Şengal ve Maxmur’daki kazanımları da yok etmek istediğini kaydetti.

Kürt kadınları ve gençlerinin soykırım ve işgale karşı tarihi bir direnişle işgalcileri bozguna uğratmakta olduğunu belirten Jiyan, bu festivalin de mücadele ve direniş çağrısı olarak algılanması gerektiğini söyledi.

Festivalde İngiliz Milletvekili Feryal Clark ile çeşitli kadın kurum ve örgütlenmelerinin dayanışma mesajları okundu. 

Kürt kadın mücadele tarihine ilişkin bir sinevizyon gösterimi ardından gerçekleşen geleneksel Kürt kadın giysi defilesi yoğun ilgi gördü.

Ayrıca yemek ve yöresel kıyafet standlarının çeşitliliği dikkat çekerken, çocuklar için tüm gün çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi. 

Kadınların yöresel giysileriyle renk kattığı festival, sanatçılar Ayfer Düzdaş, Suna Alan, Kürt Kadın Korosu, Grup Yade ve Grup Piro’nun seslendirdiği eserler eşliğinde halaylarla son buldu.