Buldan: Tecridi kaldıracak, ölümleri durduracağız

İskenderun'da kadınlarla bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Tecridi kaldıracağız, ölümleri durduracağız" mesajını verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi'nin, "Kadın yoksulluğuna hayır" buluşmaları kapsamında Çukurova'daki temasları 3'üncü gününde devam ediyor. Meclis, Hatay'ın İskenderun ilçesinde kadınlarla bir araya geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Ekoloji Komisyonu Eşsözcüsü Menekşe Kızıldere, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce'nin aralarında olduğu heyet, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda kadınlarla bir araya geldi.
Buluşmanın açılış konuşmasını yapan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, kampanyalarına dair bilgi verdi. Siyasi soykırım uygulamalarına dikkat çeken Başaran, "Bugün de binlerce arkadaşımız tutuklu. Biz sizlerle bu toplantıyı gerçekleştirirken Ankara'da, kadın siyasetçiler DAİŞ çetelerine karşı ses çıkardıkları için yargılanıyor" dedi.
"Ekonomik kriz artıyor. Bu krizden en fazla etkilenen kesimlerin başında kadınlar geliyor" diyen Başaran, emekleri görülmeyen kadınlarla bir araya geldiklerini belirterek,"Söz verdik, direnerek hep birlikte kazanacağımızın sözünü verdik. İnançlıyız. Alternatifimiz var. Defalarca kadın mücadelesi, birlikteliği ile kazanacağız" diye kaydetti.
SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce ise "Bizim mücadelemiz zorlu, ama bizim de kararlılığımız var" dedi.

'EN BÜYÜK ZULÜMLER BU DÖNEMDE YAŞANIYOR'

HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan da şunları söyledi:
"Bu ülkede adaletin kırıntılarının kalmadığı bir dönem yaşıyoruz. Bunun acısını büyük bedeller ödeyerek sürdürüyoruz. Bizler geçmişe bakıyoruz, bu ülkede büyük zulümlerin yaşandığına her zaman tanıklık ettik. Ama en büyük haksızlıkların yaşandığı AKP döneminin bedelini yaşıyoruz. Hiçbir dönemde bu kadar zulmün yaşandığına tanık olmadık. Cumhuriyetten beri bu ülkede faili meçhuller oldu ama bu dönemde sadece Kürtlere zulüm yapılmıyor. Bu ülkede AKP gibi düşünmeyene, adalet diyene, demokrasiyi savunana haksızlık var. 19 yıldır Kürdün, Alevinin, Arabın, kadınların yani her kesimin AKP'ye itirazı var. Kimse AKP'nin yönetiminden memnun değil. Hala bu ülkeyi yalanla yönetmeye çalışıyorlar. Ama biz onların haksızlıklarına karşı çıkmaya devam edeceğiz. Bu bizim görevimiz ve boynumuzun borcudur.
Cezaevlerinde rehin tutulan yoldaşlarımız var. Bugün arkadaşlarımız Kobanê davasından yargılanıyorlar. Davanın sonucunda Türkiye'nin demokratik siyasete nasıl evrileceğine tanıklık edeceğiz. Bugün Soma Katliamı davası var. Bugün bu davada failler yargılanmayacak. Yitirilen canların annelerinin gözyaşları dikkate almadı. Bu ülkede işçinin, kadının hakkını savunan tek parti HDP'dir. getirecek Türkiye halklarıdır" diye konuştu.
Bugün Alevi canlarımızla bir aradayız. Biliyoruz ki Alevilerin de çok büyük sorunları var. HDP demek; geleceğe dönük ortak yaşamı birlikte kurmak demek.
Özgür bir yaşamın mücadelesini halklarla birlikte kazanacağız. Barışı bu ülkeye AKP'ye rağmen getireceğiz. Bu ülkede tecridi de kaldıracağız, ölümleri durduracağız ve barışı da sağlayacağız."
Buldan'ın konuşması ardından etkinlik basına kapalı devam etti. Etkinlik sonrası heyet, Samandağ'da kadınlarla bir araya gelecek.