Büyük Kadın buluşması: Özgürlüğümüzü kazanacağız

İstanbul Kadıköy'de binlerce kadının bir araya geldiği "Büyük Kadın buluşması" başladı. Kadınlar, "Özgürlüğümüzü kazanacağız" pankart ve dövizleriyle alana giriş yaptı.

8 Mart Kadın Platformu öncülüğünde “Özgürlüğümüzü Kazanacağız” şiarıyla düzenlenen kutlama için Kadıköy’de bulunan Beşiktaş İskele Meydanı’nda için kadınlar toplanmaya başladı. Kutlama öncesi İskele Meydanı polislerce ablukaya alınırken, kadınlar birçok farklı koldan yürüyüş gerçekleştirdi. Caferağa Caddesi'nde  buluşan ve  alana yürümek isteyen İlerici Kadınlar'ın "Ayaktayız" pankartı kapatılmak istendi. Kadınlar engellemelere rağmen sloganlar eşliğinde alana yürüdü. 

Demokratik Kadın Hareketi de Osmanağa Caddesi üzerinde bir araya gelmesi engellendi. Kadınlar baskı ve engellemelere rağmen alana geldi.

HDK ve HDP'li kadınlar ise  "jin jiyan azadi" ve "kadınlar artık susmayacaklar" sloganları ile alana yürüdü. Kadınlar slogan atmak yasak diyen polislere erbane ve zılgıtlar ile yanıt verdi. 

İskeleye kadar yürüyen kadınlar etrafta bulunan esnaflar da alkışlarla destek verdi. Kadınlar eylemin yapılacağı alana arama ile alınırken, gökkuşağı renkli şemsiye ve bayrakların yasak gerekçesiyle alana sokulmasına izin verilmedi. 

Platform tarafında kadınlara üzerinden "özgürlüğümüzü kazanacağız" yazılı mor maskeler dağıtıldı. 

Kadınlar rengarenk kıyafetleri, taleplerini içeren pankart, dövizlerle alana akıyor. Kadınların halay ve zılgıtları eşliğinde büyük buluşma başladı.